GravidKRAFT – Hälsa genom rörelse och träning

GravidKRAFT – Hälsa genom rörelse och träning

Omslag_GravidKRAFT_Framsida2

Det här inlägget är inte ett sponsrat reklaminlägg, även om det kanske kan verka så. Min kollega och vän Emma har gjort denna pärla till bok. Vi har den inne på vårt behandlingsrum och jag får ofta anledning att tipsa om den. Så vill jag även göra till er!

Det är otroligt svårt att som legitimerad yrkesperson ge ut en bok om träning. Träningsböcker ser ni till höger och vänster överallt, men en evidensbaserad bok om träning för gravida växer inte på träd. Vi är så otroligt inpräntade att träning måste individanpassas, att det ofta tar emot att börja sammanställa generella råd. Men Emma vågade, och hon har gjort det _SÅ BRA_! Allstå så bra att jag blir tårögd och vill att ALLA ska köpa den här boken.

GravidKRAFT – Hälsa genom rörelse och träning

Boken finns att köpa där du hittar böcker (typ här) men också på vår arbetsplats på Arena Rehab, där kan du till och med haffa ett signerat exemplar!

Råd om gravidträning är svårt

I ena kanten tänker vi att det inte är så avancerat och att allt som funkar i träningsväg är bra träning. I andra änden av spektrat sitter vi tillsammans med en kvinna vars smärtor är så intensiva att hon nu förflyttar sig med rullstol. Vi som legitimerad sjukvårdspersonal sitter med kunskaperna om att anpassa träning till kvinnor med en stor bredd av förutsättningar. Det farliga med träningsböcker är att de ofta  riktar sig till personer i ett visst fack av hälsospektrat. Om person med fel förutsättningar följer dessa så kan träningen i bästa fall sakna effekt, men annars råka ge ännu mer smärtor och besvär.

Boken är så BRA

Emma har lyckats med konststycket att skriva en bok om graviditet, och hur du kan förse kroppen med rörelse, styrka, energi och välmående under hela tiden. Den är fullspäckad av övningar med bild och tydliga förklaringar. Emma har lyckats med att få bokens övningar att vara anpassningsbara för gravida av hela spektrat (även om den naturligtvis inte ger sken av att ersätta fysisk kontakt med en vårdgivare.) Den har också med allt. Ben- och bålstyrkeövningar. Övningar för trötta gravidfötter. Avslappningsövningar inför förlossning. Övningar för bibehållen eller ökad rörlighet. Allt! Dessutom är det välformulerat och evidensbaserat.

Jag är så himla glad för den här boken!

För att den finns, för att den är så bra. För att Emma finns, och för att hon är så bra!

Är du gravid – köp den till dig själv!

Har du en gravid vän – köp den åt henne!

Previous

Next

2 Comments

  • Jag beställde den för några dagar sedan och längtar efter att den ska landa i lådan! Beställde även din bok mammaroll även om det är många månader kvar tills beräknad förlossning.

    Lite feedback på er nya sida: är det möjligt att ändra så att man inte måste klicka på ”read more” för att läsa hela inlägget?

    • Men vad kul!!
      Asså, jag VET, när det gäller bloggar tycker jag också att det är skitstörigt att behöva klicka för att läsa inlägg. De flesta av våra besökare är dock mer sorten som använder bloggen som uppslagsverk, och det blir MYCKET lättare för dem att få en översikt och leta efter relevanta inlägg. Vi har ändrat just eftersom som merparten av våra besökare är ”googlare” mer än bloggföljare, så att det ska bli lättare för dem. Men håller med dig om att det inte är optimalt för en trogen bloggläsare. Har dock vant mig vid det, på de bloggar jag själv följer som också har ändrat till detta upplägg, och känner att jag med tiden accepterat upplägget hos dem. Hoppas du kan vänja dig också!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *