En koll på jämställdhet

Vi, som säkert alla ni andra, kämpar på med vardagspussel och att få med allt som behövs på dygnets inte allt för överflödande timmar. Vi intalar oss att vi är väldigt jämställda, men det är ju ibland svårt att veta.

Den här checklistan dök upp i vårt flöde för några år sedan. Det tog några kvällar för oss att hinna fylla i hela, men det blev ett jättebra diskussionsunderlag. Vi gör om den nu och då, efter att livet förändrats på något sätt. Typ att någon av oss varit föräldraledig, börjat jobba igen osv. Ungefär som nu!

Vi tycker lika

Vi brukar fylla i väldigt, väldigt lika och alltså ha en samsyn på vem som gör vad. Sen går det lite upp och ner i den exakta fördelningen hemma. Men jämställdhet tror vi nog inte är en statisk företeelse.

Dagens tips

Det är i alla fall dagens tips från oss till er! Gör en koll på hur er arbetsfördelning är hemma! En analys är alltid en bra!

Previous

Next

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *