Hoppa till innehåll
Hem » Flödet » Vinn en julklapp från Pistill

Vinn en julklapp från Pistill

Vinn en julklapp (till dig själv!) från Pistill

Hej från Karolina Ersson

Hej, jag heter Karolina Ersson och har sedan 10 år tillbaka arbetat med människors sexuella hälsa på Pistill. Genom åren har jag haft olika roller på företaget, allt från föreläsare, projektledare inom vård och sexuell hälsa till produktutvecklare av det egna varumärket Aleah Care med bland annat vaginalstavar, men framför allt har jag varit rådgivare inom sexuell hälsa rörande intimprodukter som kan öka lusten och välbefinnandet hos människor.

Hamnade på Pistill av en slump

Allt började en dag när jag klev in på Drottninggatan 100 i Stockholm, i Pistills egen butik. Det var tillsammans med några väninnor, och jag minns inte riktigt orsaken till att vi besökte butiken. Men det jag kommer ihåg var den varma, holistiska och vackra ”oas” jag klev in i, Pistill. Från den dagen fick sexuell hälsa en bredare innebörd för mig – och hur viktigt det är att kunna bejaka sin sexuella hälsa och framför allt kanske sig själv.

I Högstadiet var det jag som under sexualundervisningen fick stå framme vid katedern och ställa frågorna som kommit in från mina klasskamrater till läraren. Efter gymnasietiden var jag också engagerad i RFSU Stockholm, åkte bland annat på Baltic PRIDE och demonstrerade för allas lika värde samt arrangerade WORLD AIDS DAY tillsammans med en så inspirerande kvinna från RFSU Stockholm. Vad som fick mitt trevande och nyfikna intresse till sexualitet och sexuell hälsa att börja vet jag inte, men jag vet definitivt vad som fått det att växa genom åren.

Ett möte att minnas

Ett möte jag minns så väl i butiken är med en kvinna i 40 årsåldern. Jag hade precis börjat jobba i butiken. Hon kom till oss och var på jakt efter ett sensuellt underklädesplagg, hon och hennes man skulle nämligen fira sin bröllopsdag. Vi valde ut några underklädesset och korsetter att prova. Under tiden jag hjälpte henne i provrummet kände hon sig aldrig riktigt nöjd över sin kropp – och ojade sig över att magen var för stor, att låren hade för många celluliter och att brösten var för små. En känsla som så många av oss tampas med varje dag.

Men så hade vi en mjuk korsett som jag fick henne att prova. Hon började gråta. Det var
lyckotårar, och hon sa att hon under sitt 40 åriga liv aldrig hade upplevt sin kropp som vacker förrän idag. Hennes ögon och hennes energi lyste. Den dagen gick hon hem med en ny syn på sin kropp och sig själv.

Alla är vi värda det

Alla är vi värda att få älska vår kropp precis som den är. DU är vacker och DU är
värdefull! Ett annat möte jag minns är med en kvinna i 45-50 årsåldern. Hon berättade att hon aldrig hade upplevt en orgasm och att hon på senare tid inte känt någon större lust att ha sex. Hon frågade mig om vi hade något för henne som kunde hjälpa, hon ville så gärna veta hur det kändes, ”det där” som alla pratar om.

Vi gick runt i butiken och jag guidade henne genom olika intimprodukter. Plötsligt blev hon tyst och sa: ”Det här har jag aldrig berättat för någon, men när jag var barn var vi uppe och åkte skidor med familjen. På kvällen ville vi gå ut och åka pulka. Vi hade inga pulkor så vi tog såna där sopsäckar till pulka istället. Vi sprang upp och jag satte mig på min och åkte ner. Men på nervägen råkade jag hamna utanför skidbacken och åkte rakt in i ett stålrör som stack upp ur marken. Det började blöda mellan mina ben och det gjorde fruktansvärt ont. Jag vågade aldrig berätta för mina föräldrar om vad som hänt. Jag har funderat om det kanske kan vara därför jag aldrig upplevt den njutning som många talar om eller en orgasm.”

Hon gick stolt och lättad ut från butiken med sin påse i handen, nyfiken och redo att lära känna sitt underliv från en ny horisont. Inget barn ska någonsin behöva känna skam eller skuld över sitt underliv.

En annan person jag minns

För drygt tre år sedan kom det in en kvinna i 60 års åldern. Jag minns det så väl. I handen bar hon en gymnastikpåse och hon berättade att hon blivit rekommenderad att komma till oss för rådgivning kring rehabiliteringsprodukter för underlivet efter en gynekologisk cancerbehandling. Hon önskade ett alternativ till det hon blivit tilldelad och plockade upp en grå soppåse innehållandes en plexiglasstav, en medicinburk med så kallat ”glidslem” och ett instruktionsblad kring träning med vaginalstav.

Hon berättade att hon knappt vågade ta på sitt underliv då slemhinnan var väldigt skör, hon hade ödem stora som elefantöron och kände sig stympad efter behandlingen.Iinformationen som hade getts till henne hade omfattat att hon skulle träna med sin stav varje dag i 6 månader och sedan två till tre gånger i veckan i två till tre år. Vädjande ställer hon frågan om det finns ett alternativ till den plaststav hon fått. Hon använder idag Aleah Cares silkeslena vaginalstavar i sin friskvårdsträning.

Alla är värda välmående

Alla kvinnor är värda och har rätt till bästa möjliga rehabilitering och friskvårdsträning för deras underliv. Butiken på Drottninggatan är speciell, ja till och med unik. Dagligen ger vi rådgivning kring produkter för den sexuella hälsan och människors inre välbefinnande. Vi vill göra skillnad i människors liv och främja en ökad livskvalitet och inspirera till att stärka den kroppsliga självkänslan. Under de 15 år som företaget Pistill har varit verksamt har vi byggt broar till olika specialister inom vården, såsom läkare, gynekologer, barnmorskor, samtalsterapeuter med flera och får dagligen besök av kvinnor och män som vården rekommenderat att komma till oss för vägledning.

Aleah Care

För att ännu bättre möta det behov som finns, har Pistill utvecklat ett nytt affärsområde med en egen produktportfölj: Aleah Care. Aleah Care erbjuder rehabiliteringsprodukter och utbildning som hjälper människor som drabbats av ohälsa. Målet är att de drabbade ska återfå sin livskvalitet och sexuella hälsa. Varje människa har rätt till värdig vård och god rehabilitering, och tack vare många års erfarenhet, alla möten med privatpersoner i butiken och våra samarbeten med vården, olika specialister och patientföreningar, kan vi nu tillsammans göra skillnad.

En övning från mig till dig

Avslutningsvis skulle jag vilja ge tips om ”en övning” för att komma närmare sitt underbara underliv som jag fått från en av våra kvinnliga samarbetspartners: ”Lägg en kupad hand mjukt över ditt underliv varje morgon och säg tyst för dig själv, eller högt, ‘God morgon min älskling’.”

Låt mig presentera några favoriter

Nu till våra kunders absoluta favoriter på Pistill och årets härligaste tävling!
Womanizer PREMIUM – En riktig orgasmpilot och energigivare!

En 80 årig kvinna ringde till Pistill och sa:

”Jag vill ringa och säga TACK – graven får vänta!”

En annan av våra mest omtyckta glidmedel: REPAIR, ett 100 procentigt ekologiskt och oljebaserat glidmedel som vårdar och återfuktar slemhinnorna. En kvinna som levt med smärta i 15 år sa: ”Det sprider sig ett lugn i kroppen när jag använder Repair.” Kombinera gärna REPAIR med känseloljan ON Original, ljuvlig att ha tillsammans och ger ett extra pirr.


Samtliga produkter finns att inhandla på Pistill.se eller i vår butik på Drottninggatan 100 i Stockholm. Välkommen in!

Vinn en julklapp från Pistill

Tävla och vinn en Womanizer Liberty eller Pistills REPAIR!


Vilket hormon utsöndras i kroppen vid en orgasm?

Serotonin X. Oxytocin 2. Östrogen

Skicka in ditt svar till info@pistill.se senast 17 dec 2019.

En vinnare kommer få Womanizer och en annan få Repair-oljan. Den 18e december annonserar Pistill vinnarna via mail.

Jag och mina kollegor på Pistill önskar er en sinnlig och lustfylld JUL!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *