Hoppa till innehåll
Hem » Flödet » Josephs årskrönika 2019

Josephs årskrönika 2019

  • av

Januari

Året inleddes med att raka av allt skägg och gå på spel och cosplay fest (Super Smash Bros. Ultimate). Jag var utklädd till Ryu (från street fighter) och det var en allt igenom trevlig kväll. Jag brukar inte synas så mycket på varken bloggen eller i sociala medier. Men så här till det nya året så bjuder jag på selfies i både rakad, orakad och lite löjligt utklädd variant. För er som inte känner till det så är jag ett stort fan av TV-spel av alla dess slag, anime och fantasy/sci-fi.

Februari

Febuari var familjens första riktiga sportlov. Eftersom det är skolplikt redan från förskoleklass så blev just sportlovet ända tillfället att åka skidor med barnen. Jag tog med mig Wollmar och Wilfred till Romme och vi körde på. Det var första gången för Wilfred, men han var jätteduktig och vi hade superkul.

Mars

När tjälen började släppa sitt grepp om marken blev det även dags att påbörja arbetet på lotten. I april hade vi en inbokad arbetshelg för att bygga en pergola och inför dess ville jag göra så mycket förberedelser som möjligt. Förodlingen påbörjades även hemma för att få potatis, broccoli, kålrabbi mm redo.

Lilla Waldo blev äntligen såpass stabil att han kunde sitta själv på pottan och det gick riktigt bra. Snacka om att ha världens sötaste bebis på pottan.

April

Byggdags! Varken Mia eller jag är några erfarna byggare eller särskilt händiga. Som tur var har vi goda vänner som är både duktiga och händiga. Dels fick vi hjälp av Andy som är proffsbyggare och del kom Elvira och Filip upp från Göteborg för att hänga med oss över helgen och för att bygga. Det var svinkallt och mycket blåsigt, men när helgen var över stod det en pergola på lotten. Det är sådana där dagar som en dels är så otroligt tacksam för goda vänner och så fascinerad över vad en kan åstadkomma tillsammans.

Maj

I maj fyller både Mia och Wilfred år och tillsammans med födelsedagarna kommer värmen. Så i takt med att det bakas tårtor och kakor så förodlas och planteras det för fullt.

Juni

I juni jobbade jag fram till och med midsommar. Sedan gick jag på det som kommer att bli en 1 år och 2 månader lång föräldraledighet. Nu har ungefär hälften av det redan passerat och det känns lite sjukt. Förutom midsommar får vi även besök av mina föräldrar och vi hänger en del på lotten.

Juli

I juli tar familjen Fernando långsemester. Vi kör öar i triss och far till Gotland, Korpo och Öckerö. Det blir det årliga besöket till Liseberg tillsammans med vännerna Langes och Wollmar fyller 7 år. Kvalitetstid med Mia och barnen är verkligen något som får själen att må bra. Vi hittar på roliga saker, skrattar och äter gott. Vi läste genom de tre första Harry Potter böckerna med de stora barnen och såg en massa gamla Disney-klassiker. Vi letade fossiler, plockade blåbär, fiskade (utan lycka), åkte massa båt, fiskade krabbor (med lycka) och klättrade i massa berg. Helt enkelt en mycket bra sommar!

Augusti

Sommaren fortsatte i augusti och efter hemkomst från Öckerö hottar vi på lite olika roliga saker hemma i Stockholm. Bland annat besökte vi lådbilslandet i Nykvarn, vilket var en riktig treat för de stora barnen. Augusti innebär även skördetider. Lök, vitlök, potatis, ärtor, bönor, rabarber, morötter, rädisor, gurkor, rabarber, äpplen, broccoli, kålrabbi, blomkål, agretti, persilija, dill och massa tomater. Sedan är det tillbaks till skola och förskola för Wollmar och Wilfred och Mia startar sitt nya stora äventyr med det egna företaget. För Waldo och mig är det nya rutiner som ska in, men det hinner vi int med så mycket just än. Vi cyklar dock runt ganska mycket och det är riktigt kul för oss båda.

september

Hela hösten går lite i resans tecken eftersom Mia reste massor i jobbet och barnen och jag följde med på vissa upptåg. Bland annat hängde vi med ner till GBG när bokmässan gick av stapeln. Mia hade ett föreläsningsjobb samt medverkan på mässan för den nya boken “Snittkontroll”. Medan hon jobbar hänger barnen och jag med vänner och går på museum.

Föräldraledighetsrutinerna brister lite grand, vilket jag får erfara när Waldo fick världens bajs-o-strof vid hämtning av Wollmar på skolan och vid blöjbytet upptäckte jag att det jag inte hade några fler blöjor i skötväskan. Det fick bli tvättlappar och ett par kalsonger tills vi kom hem. Waldo och jag testar också att gå på öppna förskolan, men kan inte gå så mycket eftersom Waldos sovningar krockar helt med öppettiderna på ÖF. Däremot är vi mycket på lotten och det finns alltid något att göra där.

Oktober

I oktober börjar lottarbetet att coola ner lite, men planering av nästa år var på tapeten. Vi förbereder oss även för halloween genom att sy lite fladdermuskläder som tok-Wilfred helst har på sig hela tiden. Höstlovet kommer också och jag tar med mig alla tre barnen själv ner till Öckerö för att träffa familj och vänner. Vi har även 1 års kalas och firar finaste Waldo!

November

Även om halloween officiellt är över i november så bjuder vi på halloweenmys för barnen och några av deras kompisar. Det bjuds på utklädning, pyssel, spökfilm och massor av läskig mat och fika. Potträningen med Waldo går fortsatt bra. på det stora hela är det inte många bajsblöjor som behöver bytas, för han säger till/signalerar när han behöver gå på toa. I kolonilottslivet är odlingssäsongen över, men vi nattbevakar området då det sker en del skadegörelser och inbrott. Så himla onödigt och tråkigt att vissa inte bara kan låta bli.

December

I december går vi i väntans tider. Väntan på skolavslutning, väntan på jul, väntan på tomten (som Wollmar ägnade mycket tid åt att fundera ur fällor till, han vill fånga och se att tomten finns på riktigt) och väntan på semester i Sri Lanka. För oss är det viktigt att bygga julstämning på rätt sätt. Rätt för oss innebär bland annat att julpyssla, julbaka och göra andra saker allt eftersom i adventstider.

Under slutet av november och december kommer Waldo och jag också ordentligt igång med att hänga på öppna förskolan. Han älskar sångstunden och även när vi är hemma ska det sjungas och lyssnas på musik.

Nu är julen över och vi är på Sri Lanka, vilket hittills har varit riktigt bra. Resan gick över förväntan bra och allting annat har gått bra med. Barnen äter bananer, badar och njuter av tiden här. Vi har hälsat på vänner och släkt och har massor av kul inplanerat. Men det får bli ett annat blogginlägg (eller kolla på insta-flödet).

Jag passar på att tacka alla läsare och följare för det här året. Tack för att ni läser, delar med er och delar livet med oss. Allt väl och gott nytt år!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *