Rumänsk matvecka

Det är dags för Rumänsk matvecka. Rumänien har vi inte haft tidigare. Nu har vi ätit från så många länder att vi faktiskt börjat bli förvånade när det dyker upp ”ganska vanliga” länder som vi faktiskt inte ätit från. Vad som är ett ”ganska vanligt land” är en väldigt subjektiv beskrivning, men ni fattar. Påskön kändes ju kanske inte riktigt som ett typiskt vanligt land för oss.

Rumänsk mat verkar god men lite mastig. Vi är inte supersugna på saker med jättemycket fläsk eller så. Matveckorna blir inte autentiska eller att vi lagar igenom landets viktigaste rätter. Vi lagar det vi verkar sugna på, helt enkelt.

Här är veckans utvalda recept:

Övriga blir från portionen under tian:

Leave a comment

Privacy Preferences
When you visit our website, it may store information through your browser from specific services, usually in form of cookies. Here you can change your privacy preferences. Please note that blocking some types of cookies may impact your experience on our website and the services we offer.