Hoppa till innehåll
Hem » Flödet » Om oss och våra drömmar

Om oss och våra drömmar

De flesta gånger vi får frågor skickade till oss gäller det Mias yrke och kunskapsområde, men ibland kommer också frågor om oss som personer. Idag tänkte vi svara på en del sådana frågor!

Hur träffades ni?

Vi träffades på ett nyårsfirande 2004-2005. Mia var då 18 och jag 21. Mia spanade in mig med en gång och tyckte att jag var snygg berättade hon i efterhand. Vi träffades liksom i förbifarten och pratade lite och bytte mejladresser. Några dagar efteråt slängde hon iväg ett mejl. Vi skrev kilometerlånga mejl de första månaderna efteråt.

HUR LÄNGE HAR NI VARIT ETT PAR?

Den 26 februari 2005 kom Mia ner till Öckerö, där jag bodde, för att hälsa på. Samma kväll bestämde vi oss för att bli ett par, och har så varit sedan dess. Nu är det alltså snart 15 år sedan vi blev ihop!

wpid-wp-1407355445492.jpeg

Vad har ny för framtidsdrömmar för familjen?

Våra tydligaste framtidsdrömmar för familjen har varit att få 3 barn, och nu är det liksom avklarat. Nu är väl målet att uppfostra dem till vettiga och trygga individer. Någon gång inom de närmaste fem åren kommer vi säkert flytta igen, barnen behöver väl få separata rum när de kommer mot tonåren. De mesta vi drömmer om är liksom rimliga och verklighetsförankrade saker, som att kunna fortsätta att åka regelbundet till Sri Lanka och låta dem lära känna landet, kulturen, maten och mina släktingar.

Lägenhet eller villa?

Vi drömmer inte om att bo i hus. Vi har annat för oss än att vilja underhålla hus och klippa gräsmattor. Men vi är otroligt glada för odlingsmöjligheterna på kolonilotten. Däremot så ser det inte ut som att vi kommer kunna fortsätta bo i lägenhet om alla barnen ska få eget rum så småningom. Vi hamnar säkert i radhus då.

Sol-eller skidsemester?

Mia hatar att frysa och gillar inte utförsåkning. Jag tycker att skidsemester är roligare, solsemester är softare. För mig, Joseph, är det alltså gärna båda delarna.

Kondition eller styrka?

Vi är båda konditionsträningspersoner i första hand, och gör annan träning mest som komplement. Nu tränar vi ju karate tillsammans med Wollmar och får där en helt annan slags träning, det känns nyttigt att få göra något som är helt annorlunda än det vi annars brukar välja.

Vin eller öl?

Båda! Kanske inte samtidigt och till samma mat. Men rätt dryck till rätt mat är fantastiskt.

Kött eller grönsak?

Vi har svängt allt mer under de senaste åren och äter mer vegetariskt och mindre kött, men utan att utesluta kött helt. Mias spontana svar på frågan kött eller grönsak är “eh, ost?” och jag känner att jag skulle kunna leva utan det mesta, bara jag får äta fisk.

Gå eller cykla?

Jag, Joseph vill helst cykla. Mia vill helst gå. Vi får ganska mycket av båda delarna eftersom vi inte har någon bil.

Spara eller slösa?

Vi är båda rätt sparsamma personer. Det ger en känsla av välbefinnande av att ha en buffert. Vi unnar oss grejer men konsumerar ganska lite.

Komedi eller skräckfilm

Vi är inte så himla förtjusta i varken det ena eller det andra. Har lite svårt att hitta filmer vi gillar överlag, speciellt om Mia är trött vill hon heller inte kolla på filmer som är “svåra” eller som är för känslomässigt engagerande. Vi kollar mycket på serier och hamnar ofta i kriminalserier som inte är för thriller-aktiga.

3 kommentarer till “Om oss och våra drömmar”

 1. Det här är ju jättetrevligt att läsa om!
  Någon gång ni känner för att skriva om familjeliv är jag nyfiken hur ni löser familjens transporter utan bil?
  Hur storhandlar ni? Åker till Öckerö? Till Sri Lanka?
  Så fort vi ska längre än cykelavstånd blir jag helt blockerad av hur man ens ska lösa bilbarnstolen. Eller någon timmes tågförsening för den delen?
  Tycker så mycket om mixen på er blogg!

  1. Hej Annika!
   Vi storhandlar via nätet med hemleverans.
   För övriga transporter så åker vi mycket buss, tåg mm. Ser alltid till att ha med mellanmål, vatten och en bra bok eller mindre leksaker/pyssel för att underhålla barnen.
   När vi åkt taxi (typ till Arlanda) har vi beställt med bilbarnstol.
   Från Göteborg till Öckerö hämtar mina föräldrar oss och de har bilbarnstol.

   Men om ca 8 veckor så kommer vi att ha bil så då blir det andra bullar. Det är inför att jag börjar jobba igen o höst som vi skaffar bil, med tre barn behöver vi kapa pendlingstiden. Men det kommer såklart ändra våra andra resvanor en del också.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *