Matvecka från Bahrain

Vad äter man i Bahrain? Ris, verkar det som. Vi hittar i princip bara ett recept.

Flagga Bahrain - Partykungen.se

Kyckling Machboos en risrätt som verkar som typ currykyckling med med loomi (kokt och soltorkad lime) och rosvatten. Den första kan vi nog inte få tag i, och den andra vill vi verkligen inte ha i mat. Men vi testar att göra vår egen Fernandofierade variant.

Bahrainsk baba ganoush med en variant av pita tillsammans med annan plockmat.

Vi får alltså äta en hel del annat den här veckan

  • Bakpotatis med skagenröra, barnen äter med skivad kalkon och smör.
  • Grillad korv på kolonilotten
  • Mangokyckling med ris
  • Fiskburgare med sås
  • Broccolisoppa

Till veckan gör vi en stor sats med kolrotssallad utöver andra grönsaker som vi kommer äta till rätterna.

Vad ska ni äta i veckan?

Comments (3)

Det skulle vara kul om ni även recenserade de olika köken ni lagar er igenom! Behöver inte vara avancerat, men jag skulle verkligen tycka att det var kul att läsa vad ni tyckte om de rätter/smakpaletter ni provar! Vad ni tror att ni kommer laga igen, vad barnen gillade osv.

Vi gjorde det ett tag på Instagram, där vi också postar på stories hur de färdiga rätterna ser ut . Nu har vi kommit av oss lite för vår måltidssituation är lite mer kaotisk. Men kan försöka börja igen!

Ser fram emot att få ta del av mera läsning om rätter och recep, tack även för trevlig läsning med brett perspektiv.

Leave a comment

Privacy Preferences
When you visit our website, it may store information through your browser from specific services, usually in form of cookies. Here you can change your privacy preferences. Please note that blocking some types of cookies may impact your experience on our website and the services we offer.