
Vi har betat av nästan hela sydamerika nu, men ett större land som vi ej haft matvecka för är Venezuela. Som de flesta andra sydamerikanska länder ser vi mycket svarta bönor, ris och kött i recepten.
Våra utvalda recept:
- Pabellón Criollo – Venezuelas nationalrätt, precis som vi nämnde ovan så är det bönor, ris och kött.
- Arepas med bönfyllning och guasaca (venezuelensk guacemole) – Om inte nationalrätt så kanske landets mest populära rätt.
- Cachapas ( majspannkakor med fyllning)
- Pasticho (Venezuelensk lasagn)
- Pollo Chuepe – Kycklingsoppa
- Pescado Encocado – Fisk i kokossås
- Ev. Empanadas – tar ju lite tid att stå och kavla och vika, så kanske inte blir av.
Har du någon erfarenhet av mat från Venezuela?
Berätta gärna!
Majspannkakorna låter goda! Återkom gärna med familjens åsikter om dem 🙂
Absolut!
Håller precis på med dem nu.
Vilken otroligt rolig ide med matvecka, googlade på mat från venezuela och hittade denna bloggen.
Tack Henrik!
Det finns massor med länders matveckor att bläddra genom. Hoppas du hittar något kul.