Hoppa till innehåll
Hem » Flödet » Frågeinlägg Mia

Frågeinlägg Mia

När vi efterlyste ämnen att skriva om inför sommaren fick vi bland annat in dessa frågor!

Vad gör dig glad?

Jag blir otroligt glad över patienter som når de mål vi satt upp med rehaben. Typ patienter som haft smärta vid sexuell penetration som kommer tillbaks och berättar om att de nu kan ha sex utan att ha ont. Jag blir också otroligt glad över all positiv feedback kring blogg och böcker. Jag blir glad över härliga dagar med barnen, ni vet stunder där allt går smidigt och de är glada. Lösgodis med mycket surt och salt gör mig också glad!

Vad gör dig arg?

Jag blir oftast arg som en bieffekt av andra känslor, typ besvikelse eller stress. Jag blir arg på människor med låg arbetsmoral eller folk som ljuger. Jag blir arg på barnen när de bråkar med varandra, slåss och stökar ner hejdlöst. Men när jag blir arg på dem är det oftast för att jag egentligen är stressad eller väldigt trött.

Hur hanterar du stress på jobbet?

Jag går in i mig själv och blir väldigt effektiv. Blir något mindre kreativ och inlyssnande på patientbesöken. Och drar mig undan kollegor och “onödiga samtal” och typ jobbar undan i ensamhet. Gör listor och checkar av.

Berätta om ett besök på biblioteket!

Jag och barnen har inte riktigt lärt oss tycka om biblioteket här i Årsta, det är väldigt omysigt. Ska också i ärlighetens namn också erkänna att vi kommit dit en kvart innan stängning varje gång, så vi har typ hetsletat böcker och lånat och sen gått hem. Vi saknar fortfarande “vårt” gamla bibliotek på Medis som var mycket mysigare, faktiskt även sedan de fick flytta in till Söderhallarna. Dit gick vi ganska ofta och satt och läste rätt länge, innan vi lånade hem favoriterna. Vi åker dit ibland fortfarande.

Hur hanterar du stökiga barn?

Om jag har tid (alltså typ inte står och färdigställer middagen) så försöker jag bryta av med en helt motsatt aktivitet. Oftast är det enklaste bara att säga att vi ska läsa, våra barn älskar att bli lästa för. Men det kräver ju att jag själv ska kunna ta den tiden och sätta mig ner med dem. Och är stöket beroende på typ hunger innan middagen är det mest effektiva bara att köra på med maten och låta dem härja på. Ett annat supertips är barnradio från SR. En annan lösning på stök är att gå ut. Det gjorde vi oftast som stök-lösning när barnen var mindre. Vi är mycket ute nu med, men inte riktigt lika ofta som “jag får panik över härjandet här hemma”-lösning.

Hur tror du att maten påverkar ens välmående?

Oj, jättemycket! Jag själv är extremt blodsockerkänslig, så jag behöver hålla mig jämn för att typ inte tappa livsgnistan. Men att äta någorlunda balanserat och varierat är superviktigt för att få lagom med byggstenar och bränsle. Jag tror inte på några förbud, men allt i moderation. Godis och snabbmat hör till helgerna för oss.

Vilka åldrar är bäst när det gäller barnen?

Jag tycker att det hela tiden blir bättre! Jag är ingen spädbarnstids-älskare utan tycker verkligen att det är roligare med barn som går att resonera med. Tycker att Wollmars och Wilfreds åldrar nu är härliga. Waldo är härlig på sitt vis, men åldern mellan 1 och 2 är ju ändå jättejobbig. Det har verkligen blivit tusen gånger bättre att vara i lekpark med barnen när de leker själva, istället för att behöva stå i en sandlåda och verka peppig. Att gunga barn är ju dödens tråkigt.

Vad ser du fram emot i ditt föräldraskap?

Under många år var det att få läsa Harry Potter för dem. Och det började vi med förra sommaren, det var så himla härligt. Vi fortsätter i år. Jag ser fram emot att de börjar mellanstadiet och att jag ska få läsa läxor med dem och få en ny chans att bli lite allmänbildad, typ om Sveriges landskap och sånt.

Vilka är dina bästa kvaliteter som förälder?

Struktur och planering. Det är typ mina bästa kvaliteter överhuvudtaget. Men både jag och Joseph är oerhört duktiga pedagoger vad gäller att förbereda barnen på vad som kommer hända. Vi har sällan kriser av det slag som handlar om överrumpling, och våra barn vet vad som gäller och förhåller sig bra till det. Sen tror jag att jag är snäll och gosig, men kan ha ganska kort tålamod. Och jag tycker tyvärr att det är skittråkigt att leka, men är bra på att hitta på äventyr, rita skattjakter och planera tokigheter.

Vilka är dina mål med föräldraskapet?

Att fostra barn som kan lyssna och ta hänsyn till andra, men som också vet sitt eget bästa och har tydliga integritetsgränser. Att de ska värdera att kunna lägga in ansträngning för att uppnå mål. Att våra söner ska ha samtycke och feminism som grundprinciper, både i förhållanden och livet i stort.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *