Stöd Bakingbabies

Det här är ett inlägg som kommer från djupet av min ganska onda covid-19 mage. Jag, som alla andra småföretagare, hade nog hoppats att covid-läget skulle vara annorlunda när hösten kom. Men nu ser rekommendationerna ungefärligt lika dana ut, och för mig som livnär mig som föreläsare är detta bekymmersamt.

Så här fungerar det:

När jag föreläser räcker ersättningen jag får per föreläsning till att täcka en del av mitt arbete med bloggen. Jag lägger i snitt 20 % av en heltid per vecka på bloggen, arbete som jag gör utan ersättning. Jag drivs av en passion om att bloggens innehåll ska finnas fritt och gratis tillgängligt på nätet. Men jag är en trebarnsmamma som måste ställa mat på bordet. Föreläsningarna gör normalt att jag ”har råd” att jobba gratis med bloggen.

Därför ber jag om hjälp!

Jag ska naturligtvis fortsätta vara kreativ gällande distanslösningar för föreläsningar och andra jobb, men tills allt är i hamn ber jag dig som frekvent läsare om hjälp!

Tre sätt att hjälpa

 1. Ha mig i åtanke. När livet sedan återgår till det mer normala – föreslå gärna mig som föreläsare i olika sammanhang. Det hjälper mig inte nu, men kommer vara en ovärdelig hjälp sen.
 2. Köp och ge bort böcker! Här finns de böcker jag skrivit: ”Mammaroll och Snippkontroll”, ”Kejsarsfödsel” och här finns ”Handbok för barnmorskor”
 3. Ge en donation. Om du har upplevt att Bakingbabies varit dig till god hjälp får du gärna ge en slant till swishnummer 1236340384 och uppge just ”donation”.

Stöd Bakingbabies

Är det någon av er som hade varit intresserade av att stödja via Patreon? Jag är osäker på om det är lönt, men ni får gärna hojta om det skulle vara en bra idé!

Previous

Next

10 Comments

 • Hej Mia, skulle det gå att typ kunna fixa så man kunde donera månadsvis? Jag tror många skulle nog gärna donera 20-100 kr/månad, men vet själv att när man bara ska donera någon gång känns det som att man måste donera så stora summor för att det ska räknas (och så är det så lätt hänt att det inte blir av!)
  Har faktiskt tänkt på detta med månadsdonation innan inlägget med. Har funderat på att typ ta kontakt med Nordic wellness för ett mer långsiktigt samarbete att anpassa träning/bli mer bäckenbotten vänliga. Kanske kunna få föreläsa för personliga tränare men även ledare (och få möjlighet att erbjuda betalföreläsningar för deras kunder).
  Jag tror att många med bb problem tar sig inte till att börja träna för att man har svårt att anpassa själv och behöver stöd. Det kan ju vara så enkelt som att spinning instruktören att säga att man kan sitta om man inte orkar hålla höfterna raka och känner påverkan på BB.
  Jag själv har tagit mig tillbaka till gymmet nu snart 3år sen första och det har tagit lång tid innan jag fattat hur mkt fokus jag måste ha på BB och hur tidigt jag måste lyssna. Jag är en kämpe som tycker om att köra hela vägen in i kaklet, så jag tycker det är jobbigt att behöva sitta när ”alla ska stå”.
  Ska man nå fler som stör gymkedja tror jag absolut att man ska satsa på kvinnohälsa iom att halva befolkningen går ju igenom förlossning och har ökad risk för problem som ung eller vid äldre.

  Tack för ditt/ert jobb!

 • Hej! Såklart jag vill stödja! En ytterligare tanke – hade det varit möjligt med förinspelade eller livesända webföreläsningar för oss bloggläsare som man kan ”gå” på (och betala för då naturligtvis)? Det hade isåfall jag varit väldigt intresserad av!

   • Åh, det måste jag ha missat då! 🙁 Speciellt föreläsningen om träning under och efter graviditet tycker jag hade varit intressant att gå!

     • Va?! Nej det har jag missat helt! 🙁 Den hade jag velat gå på! Jag tycker ändå jag brukar läsa alla inlägg som kommer (visserligen via Feedly, men det brukar komma uppdateringar där när det är ett nytt inlägg). Kan jag köpa och se föreläsningen i efterhand? Eller kommer den att gå igen?

     • Ändå lite skönt att alla inte är trötta på mig och reklamen, hehe. Håller på att kolla på en pay-per-view lösning för föreläsningar, då slipper jag lösa administrationen själv. Nu händer typ allt med inskolning i skola och förskola inom närmsta veckorna, men mitt mål är att lösa det innan september är slut.

 • Heja er! Swishat en slant men kom på att jag borde skriva här också för att skapa socialt tryck! Kom igen nu alla läsare, nu ger vi tillbaka för allt vi fått!!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *