Matvecka från Burundi

Flag of Burundi - Wikipedia

Burundi verkar i stort ha mycket av den typiska mat som inte går hem hos oss, som ugali (matgröt) bland annat.

Resten av veckan äter vi:

Har du ätit mat från Burundi någon gång? Berätta!

Comments (1)

Har inte ätit mat från Burundi men då jag har kenyanska rätter äter vi ugali frekvent. Kan tipsa om att göra ugali på mannagryns (och lite potatismjöl) istället för majsmjöl om ni inte provat det. Det tycker iaf jag (och många svensk-kenyaner) är godare, det blir liksom lenare och mindre stabbigt. Dock ska ju konsistensen oavsett inte vara som mannagrynsgröt utan rätt rejäl, det kräver mycket muskelarbete och är jobbigt att göra en ordentlig ugali till fler än 2 personer 🙂

Leave a comment

Privacy Preferences
When you visit our website, it may store information through your browser from specific services, usually in form of cookies. Here you can change your privacy preferences. Please note that blocking some types of cookies may impact your experience on our website and the services we offer.