Två saker har vi lärt oss genom våra matveckor: Vi klarar inte av majsgröt till mat. Och vi gillar verkligen inte de afrikanska jordnötssåserna som vi smakat. Alltså vi har verkligen ogillat dem så mycket att vi tyvärr inte testar fler. Botswanas nationalrätt är kokt kött (med bara salt, peppar och lagerblad) och majsgröt, och det låter tyvärr verkligen inte gott.
Det här blir istället våra utvalda rätter:
Vetkoek – osötad doughnut med curryköttfärsfyllning.
Brinjal curry och ris. Barnen får äta någon annan rest, typ köttbullar, för de vägrar äta brinjal (aubergin).
Pumpasoppa och till efterrätt diphaphata
Chakalaka och kycklingpaj
Resten av veckan blir det:
Broccoli, cheddar and grean pea fritters med kokt potatis.
Berätta! Vad ska ni äta i veckan som kommer?
Helt orelaterat till Botswana men ville bara säga tack för recept på portugisiska frukostmuffins. Vi gör de ofta och inspirerade också att använda jäst istället för bakpulver till frukost-pannkakor/våfflor etc. Och heja er som infört betalning!
Åh tack Lo! Och varsågod.
Jo med jäsning hinner en utveckla mer smak och textur än med bakpulver. Känns som originalet som fallit bort i snabbhetens och kommersialiseringens era.