Hoppa till innehåll
Hem » Flödet » Stöd till gravid eller postpartummage

Stöd till gravid eller postpartummage

Stöd till gravid eller postpartummage

Reklam: Det här är ett informativt inlägg men också ett test. Så här – jag köpte in 10 meter tubigrip för att sälja en meter till en patient som behövde det, och nu har jag alltså ett gäng meter kvar. Jag har därför bara EN storlek. Men om det finns efterfrågan kanske jag köper in mer och i fler storlekar, vi får se. Att jobba med försäljning är inte min grej egentligen. Information är min grej, så här kommer det.

Tubigrip

Tubigrip är ett tubformat elastiskt stöd- och kompressionsförband som finns i en massa olika storlekar och används inom sjukvården för en rad olika saker. Den storleken jag har är alltså stor nog att ha som en tub över hela bålen och är tänkt att ge dig stöd under aktivitet.

Användning under graviditet

Du kan använda tubigrup som ett stöd för magen under graviditeten. Vissa upplever att det är skönt för ryggen att ha något som hjälper mot magens tyngd. Ta av stödet när du ska vila eller träna. Den storleken jag har är enbart att rekommendera i tidig graviditet eller om du har liten mage (S-M)

Användning efter graviditet

Stödbandaget används även här bara för att (om) det känns skönt. Det kommer inte hjälpa dig att gå ner i vikt. Det kommer inte heller ge någon extra effekt på återhämtning av magmusklerna. En del upplever att de lättare kan komma upp och igång efter kejsarsnitt med ett stödbandage runt magen.

Hur man gör

Tuben kommer i 1 meter. Du väljer själv om du vill ha den dubbel eller om du vill klippa isär den i två. De flesta använder den dubbel.

Sitt ner och ta på dig tuben som en tubkjol och krångla upp den över höfterna tills den är täcker hela bålen, mellan revbenen och ner till bäckenet. Om din hud tillåter har du den över underkläderna men under alla andra kläder. Försök att släta till den så gott det går. Du kan behöva klippa till produkten så att den är lagom för din storlek. Du ska kunna röra dig och böja dig fritt. Ta av dig tuben om det blir obekvämt eller för varmt.

Övrig info

Tubigrip innehåller latex och vet du om att du är latexallergiker är detta inte en produkt för dig. Huden är också extra känslig under graviditet, så du kan behöva ha ett en tunn t-shirt under ifall du tycker att det huden börjar klia.

Använd inte tubigrip på natten.

Tuben kan tvättas för hand. Den ska inte torktumlas. Kanterna är ”råa” och fransar sig lite. Du kan vid behov trimma fransarna.

Köp?

Jag har alltså begränsat antal, men skriv en kommentar om du är sugen på att köpa så mejlar jag dig. Jag säljer för 150 kr för en meter, plus frakt. Du kan också komma och hämta på Meja Kvinnohälsa i Farsta.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *