Matvecka från Qatar, Kuwait och Bahrain

Arab states of the Persian Gulf - Wikipedia

Slumpgeneratorn gav oss en matvecka från Qatar. Ett land vi mellanlandat i ett gäng gånger på väg till eller från Sri Lanka. Vi vet att flygplatsen har bra lekplatser och fräscha toaletter, men vi har nog aldrig ens köpt något att äta där. Och förresten är väl inte flygplatsmat någonsin särskilt representativt för landet. Vad äter man i Qatar? Ja, ungefär samma som i Kuwait och Bahrain, får vi veta när vi letar. Vi brukar verkligen inte klumpa ihop länder, men nu hittar vi vi verkligen inga egna och specifika recept för dessa tre länder. (Har du koll på dessa länders matkultur, upplys oss gärna om vi har fel! Vi hittar också bara två rätter.) Det är svårt för oss med länder utan många matbloggare!

Utvalda maträtter

Två middagar lyckades vi skrapa ihop från dessa tre länder. Vi fattar naturligtvis att de äter olika saker där med, och säkert jättegott. Men några bra recept nådde vi inte!

  • Machboos (kyckling och ris) verkar vara Kuwaits nationalrätt, men det här är ett Bahrainsk recept. Och anledningen till att vi började leta efter recept på Machboos från början var att det också verkar ätas i Qatar.
  • Plockmat med hummus, tabbouleh, shawarma, oliver och färskt bröd.

Övriga dagar kommer vi äta:

Berätta något för oss!

Leave a comment

Integritets Preferens
When you visit our website, it may store information through your browser from specific services, usually in form of cookies. Here you can change your privacy preferences. Please note that blocking some types of cookies may impact your experience on our website and the services we offer.