Vi hade ingen aning att Dominica och Dominikanska republiken inte var samma sak. Men vår slumpgenerator gav oss Dominica som land den här gången, och det blir således land 114.
En av paradrätterna verkar vara gjort på grodor, och den tanken får det tyvärr att vändas i magen på oss. Det ÄR säkert gott, men att köpa och tillaga groda hemma – nej. Det finns också flera olika rätter med mängder av olika kött i, typ “7 meat stew”. Vi pallar inte sånt, det blir för dyrt och krångligt. Ska vi någon gång liksom äta mycket kött, då ska det vara något vi garanterat tycker är gott. Annars känns det ovärt.
Vi hittar inte så många rätter vi är beredda att testa från Dominica
Men här är två!
- Fisksmörgås – panerad fisk och bröd.
- Kycklinghalvor i ugn med ris och sallad.
Övriga dagar i veckan får vi äta annat:
- Majsnuggets med bbq-sås och pasta
- Pizza md jordärtskocka
- Vegetarisk tacopaj
- Minestronesoppa med linser
- Råraka med jordärtskocka med lingonsylt till barnen och kaviar, gräddfil och gräslök till oss vuxna.
(Vi har alltså skördat jordärtskockor på kolonilotten, därför äter vi det flera gånger i veckan nu).