Hoppa till innehåll
Hem » Flödet » Give away: Rehab efter bäckenbottenoperation

Give away: Rehab efter bäckenbottenoperation

Denna bild har ett alt-attribut som är tomt. Dess filnamn är Jul-hos-BakingBabies-1024x179.jpg

Give away!

Julen ska vara presenternas högtid och under december månad kommer vi på Bakingbabies vara extra generösa!

Skriv en kommentar här på inlägget bakingbabies.se och motivera varför du ska få en julklapp av oss.

Kommentarer på instagram räknas ej.

Var noga att uppge din riktiga mejladress (den syns inte utåt) när du kommenterar.

En lycklig person kommer sedan väljas ut som lycklig mottagare av julklappen. Vinnaren kontaktas via mejl (övriga kontaktas ej).

Idag innehåller julklappen:

Webbkurs: Rehab efter bäckenbottenoperation

Rehab efter bäckenbottenoperation är en kurs som inkluderar information inför operationen och rehabprogram fram till 12 veckor efter operationen. Den innehåller teori om hur du bäst tar hand om kroppen och filmade övningar uppdelade i 6 nivåer. Kursen inkluderar också en föreläsning värde 359 kr. Påbörja gärna läsningen i kursen före operationen. Själva rehabupplägget börjar först när du opererats. Du har tillgång till kursen 5 månader efter köp.

Värde: 1200:-

Läs mer här

INFORMATION

Du som vinnare får gratis tillgång till kursen. Kursen kan startas när som helst mellan 10 jan-28 febaruari 2021.

TÄVLINGEN ÄR AVSLUTAD OCH VINNAREN MEDDELAD.

8 kommentarer till “Give away: Rehab efter bäckenbottenoperation”

 1. Jag har äntligen fått tid för operation i januari efter två års bergodalbane-väntan i operationskö under pandemin. Kan inte ens beskriva hur mycket bakingbabies hjälpt mig under dessa år, rekommenderar bloggen ofta när man hamnar i samtal kring bäckenbottenproblem eller träning under/efter graviditet. Skulle bli jätteglad om jag vann denna kurs för att optimera förutsättningarna för ett riktigt bra resultat efter operation.

 2. Jag ska genomga en hysterektomi och reparera rectocele, cystocele och fa en TVT i slutet av januari. Min operation sköts upp pa grund av att hela familjen fick COVID-19 i november och alla planer (sjukskrivning och vikarie pa jobbet, min mamma som kom för att hjälpa till med de tre barnen) gick om stöpet. Jag har bearbetat ”förlorandet” av livmodern och hoppas att bli smärtfri och stark igen, trots att operationen skrämmer mig! Att fa tillgang till en kurs skulle hjälpa mig att förbereda mig för operationen och att ”komma tillbaka” efterat Jag älskar att röra pa mig och har fatt anpassa all träning till vad min kropp klarar av sen jag fick mitt första barn.

 3. Jag har tränat stenhårt efter ditt program efter vaginal förlossning nu efter min andra traumatiska förlossning. Första förlossningen var äldsta sonen sekunder från att dö, andra förlossningen var det jag. Jag har fortfarande en lång väg tillbaka psykiskt, men du har hjälpt att göra mig så fysiskt stark jag kan vara inför att det nu när det är dags att laga mina förlossningsskador. Jag vet ju av erfarenhet hur bra dina program är, så önskar mig så hjärtans gärna att vinna det här programmet också ❤️

 4. Jag födde ett stort barn 2017 och hade smärtor länge efter förlossningen och sökte hjälp många gånger utan framgång. 2020 födde jag mitt andra barn och efter några månader eskalerade mina problem. I februari ska jag äntligen opereras (perineorafi & bakre kolporafi) och hoppas kunna komma tillbaka till min träning och sport efter en noggrann rehab, så denna vinst vore en dröm. Årets julklapp helt klart!

 5. Har fött tre barn på 4+kg, varav alla snabba förlossningar och första med handen på kinden. Man kan säga att hon banade väg ordentligt.
  Jag har genomgått op av rekto-/cystocele och mellangården under hösten. Vill komma igång med träningen igen, men är rädd att göra fel, så vill ha hjälp från grunden att verkligen stärka bäckenbotten och hela kroppen. Både min bäckenbotten och kropp ska hålla resten av livet! Jag har alltid tränat, men efter första barnet som nu är 8 år har jag inte kunnat springa men det är något jag hoppas kunna göra i framtiden igen!

 6. I januari gör jag min andra perineorafi då min första gav mig en infektion och även de djupa suturerna löstes upp, så den operationen var helt meningslös.
  Jag känner panikångest över att behöva göra detta helvete igen så detta hade känts som en extra pepp!
  Klipper in en text som jag skrev nu i oktober då jag äntligen fått komma till bäckenbottencentrum i Huddinge.

  “Idag gråter jag. Ett sånt där okontrollerat gråt. Jag orkar inte ens försöka stoppa det för jag förstår att det måste få komma ut.
  Jag trodde att efter snart 4 år så skulle känslorna ha lagt sig lite, men de ligger där precis under ytan redo att ta över precis hela mig.

  I snart 4 år har jag kämpat för att få hjälp med mina förlossningskador. 19 besök på gynmottagningen, 1 totalt misslyckad reoperation med efterföljande infektion och smärtor som jag inte önskar någon. 1 års terapi för de psykiska besvären det medförde. Under hela denna tid har jag blivit nonchalerad av läkare och fått höra att allt ser bra ut. Inga muskeldefekter att åtgärda. Att jag måste ge det tid. Att man kan få skador av att föda barn och att man får köpa det. Nonchalanta läkare, vidriga läkare men såklart också trevliga läkare. Men ingen av alla dessa läkare har ställt rätt diagnos, undersökt mig ordentligt eller skickat mig vidare för att de känt själva att deras kompetens inte räckt till.
  4 år.. Jag försöker ta in det själv. Hur lång tid det är och hur ensam jag känt mig under detta 4 år långa krig.

  Idag fick jag komma till en specialistläkare på bäckenbottencentrum i Stockholm. Han undersökte allt som gick att undersöka. Hittade djupa trasiga muskler som aldrig kommer att bli hela (levatorskada). Ytliga som går att laga (transversus perinei). En vätskefylld cysta som skjutit allt i sidled. Visade mig alla ultraljudsbilder så jag själv fick se och förstå.
  Han hade förklaringar till alla mina symtom. Han lyssnade, bekräftade och visade dessutom empati. Sa att jag har haft extrem otur.
  Allt det som jag redan visste bekräftades.
  Ny operation inom 3 månader. 3 operationer bara för att jag födde ett barn vaginalt. Tänk om jag fått ett kejsarsnitt den gången också, hade allt varit annorlunda då? Jag vill kräkas bara av tanken att behöva genomgå en operation igen. Men det kanske också blir slutet på ett 4 år långt krig.

  Idag gråter jag. Skriker inombords. Jag är så jävla arg. Hur kunde vården missa mina skador så länge. Fått mig att tro att det är mig det är fel på.
  Men jag är också så jävla stolt över mig själv, över hur stark jag varit. Att jag orkat, att jag fortsatt söka vård gång på gång. Nu har jag fått min upprättelse. Känner mig lättad över att en del går att åtgärda.

  Idag tillåter jag mig själv att känna precis allt.
  4 års ångest vill ut ur bröstet.
  När såren har läkt hoppas jag att jag orkar engagera mig ordentligt i denna fråga för inte en enda kvinna till ska behöva göra den här resan. INTE EN ENDA KVINNA TILL!!!”

 7. I januari är snart 12 års kamp mot sjukvården över. När jag födde mitt första barn i feb 2010 påtalade jag att något var fel och har gjort så till och från sen dess. Har träffat cirka 12 läkare, en hög med barnmorskor men inget var fel enligt dem. Jag har blivit utsatt för negligering och psykisk misshandel av vården och även lite av barnens pappa. Mycket som jag inte kan göra pga mina saker, mycket som som inte har gått. Dubbla sakor har upptäckt som äntligen ska åtgärdas. En vinst skulle göra att mitt liv som numer ensamstående mamma till tre barn perfekt. Rehab så att jag kan leva mitt liv fritt och tack bästa du för videovårdssamtalet utan dig hade jag aldrig orkat kämpa vidare med detta.

 8. Under 3,5 års tid har jag besökt 3 olika läkare, varav 2 på Bäckenbottencentrum. Dessutom har jag besök 3 olika fysioterapeuter med inriktning på Kvinnors hälsa. Jag har sökt vård i två andra regioner, men blivit nekad då de endast tar emot patienter från den egna regionen nu då det är långa vårdköer. Ingen har haft kompetens nog att förstå mina besvär och vad som behöver göras. Så lyckades jag prata mig till ett besök hos ytterligare en gynekolog som äntligen kom fram till att jag har förlossningsskador som behöver åtgärdas. Så i februari/mars väntar perineorafi. Äntligen!
  Med min erfarenhet av besök hos personer som inte har tillräckligt med kompetens så känner jag att jag behöver hjälp med rehaben av någon som är väldigt kompetens inom området. Därför skulle den här webkursen vara guld värd för mig!

Kommentarer är stängda.