Coregasm efter kejsarsnitt

Läsarfrågor om coregasm och kejsarsnitt.

Hej!

Jag har den lyxiga förmågan (förutom när det är andra människor där, då får jag avbryta innan klimax) att alltid få coregasm vid kaptenslyft och chins. Kan den förmågan riskeras vid kejsarsnitt?

Dessa orgasmer är de absolut bästa- hur tränar jag upp dessa muskler utan att behöva hänga i något i sänghalmen? Finns det nån spännande forskning kring ämnet? Kanske hur många som upplever detta fenomen?

Läsarfråga

Vad är det som händer?

Jag har tidigare skrivit detta inlägg: Coregasm – orgasm under träning och där jag tar upp grunderna kring fenomenet.

De övningar jag oftast hör talas om coregasm är just vid hängande övningar. Övningar då det uppstår kraftigt buktryck och höjning/sänkning av benen. Min gissning är att det är helt enkelt så att buktrycket pressar någon del av klitoris från ett håll och rörelsen från benen ger en rörelse från motsatt håll. Det uppstår en slags rytmisk rörelse där klitoris blir stimulerad mitt emellan dess rörelsekrafter.

Hur tränar man upp detta?

Jag googlade lite och hittade bland annat denna guide. Vissa av övningarna kan jag tycka att inte riktigt passar in där, men det är inga dåliga övningar så man kan väl lika gärna göra dem alla. Det som jag däremot tror att gör att träning med syfte att uppnå coregasm inte passar för alla är just det höga buktrycket. Om du har svag bäckenbotten, skador eller risk att utveckla framfall, skulle jag i många fall avråda från så intensiv och tung magträning att en coregasm ska kunna uppstå.

Kan förmågan riskeras vid kejsarsnitt?

Det var just den här delen av frågan som fick mig att bli sugen på att skriva om ämnet igen, från en ny infallsvinkel. I januari publicerades nämligen en ny studie om klitoris upphängningsligament. Man har gått in i 10 kvinnokroppar (efter döden) och tittat på alla stödjestrukturer kring klitoris. I denna studie hittade man att klitoris upphängningsligament är mer omfattande än man tidigare sett och trott.

Det består av tre olika delar. Det ytligaste lagret börjar i främre bukväggen, som en förlängning av den ytligaste bukväggsfascian och ner till klitoris. Mellanlagret går i en förlängning från magens muskelsenor ner till klitoris. Den omsluter och täcker sedan egentligen hela klitoriskroppen. Den djupast belägna delen är kortare och går från symfysen till klitoris skänklar (de smalare ”benen” som går längs med bäckenkanten).

Vad betyder det här?

Klitoris upphängningsligament är en flerdimensionell struktur som går mellan den nedre, främre bukväggen och ner till klitoris. Det här är ny information! Vid kejsarsnitt skär man i och skadar man så lite som möjligt, men själva processen är ändå rätt omild för bukväggen. Ligamentet blir troligen utsträckt och funktionen kommer säkerligen störas tillfälligt av ingreppet. Vet vet dock alldeles för lite än, med tanke på att den här upptäckten är ny.

Träning, orgasmer och ligament efter kejsarsnitt

Om vi nu sätter ihop allt detta i ett resonemang. Efter ett kejsarsnitt kan eventuellt klitoris upphängande ligament vara stukat och negativt påverkat. Det borde återhämta sig med tiden. Efter ett kejsarsnitt ska du definitivt inte syssla med så tung träning att du triggar fram coregasmer. Så jag skulle gissa att den generella återhämtningen för klitoris ligament, kejsarsnittet som sådant och magmusklerna efter en graviditet går hand i hand.

Ett år efter en fullgången graviditet är i princip alla svagare i magen än vad de var före graviditeten. Så kanske att du inte kommer kunna uppnå coregasmer första året efter ett snitt? Kanske ska du inte ens försöka uppnå en coregasm av den anledningen att träningen då skulle bli så tung att kroppen inte riktigt orkar med det?

Hur många upplever fenomenet?

Finns ingen forskning på det, men hand upp! (Skriv en kommentar)

Hur tränar jag upp det?

Jag skulle säga att om du är året efter ett kejsarsnitt så ska du lägga fokus på tre separata saker:

  • Träna magen, successivt stegrat, med målet att bli lika stark i magen som du var innan. Skynda långsamt, först när du det passerat 12 månader efter ett snitt är det rimligt att tänka att du kanske kan närma dig din pre-gravida styrka.
  • Träna upp bäckenbotten. Övningarna som ger coregasm skapar ett högt buktryck, och detta måste bäckenbotten kunna stå emot.
  • Jobba med att stimulera klitoris/få orgasmer på andra sätt medan du väntar på att hitta tillbaka till coregasmerna. Klitoris mår bra av regelbunden stimulering.

Referens

The Suspensory Ligament of the Clitoris: A New Anatomical and Histological Description

Previous

Next

4 Comments

  • Intressant! Jag får det genom att stå i plankan, det är ju mer statiskt och ingen rörelse. Är ingen skillnad på förmågan att få det nu efter två vaginala förlossningar.

  • Intressant. Efter att ha läst även det andra inlägget om coregasm började tankarna snurra hos mig.

    För ca 10 år sedan vägde jag ca 20 kg mindre än idag och var i jämförelsevis god form jämfört med idag, främst tack vare dansträning (salsa, bachata och kizomba) och yoga. Jag mediterade också mer och gjorde vissa energiövningar. Dessutom var jag förälskad och det fanns fina drömmar och hopp om en god framtid. Framför allt kände jag mig mer kvinnlig och vacker än idag. Träningen och det högre välmåendet ledde till att jag kunde sitta rakt upp på en stol och ha underbara, intensiva orgasmer som utgick från underlivet men som pulserade långt utanför själva underlivet i upp till 12 minuter. Det var så välgörande för kropp och själ och jag upplevde att jag blommade upp och ut som kvinna under den perioden. Måste påpeka: sex eller sexuell stimulering bidrog inte till detta, mer än trycket från stolen mot underlivet när jag satt stilla. Jag var under den här perioden mer centrerad i mitt hjärta i kroppen än i underlivet, men underlivet var mer vaket. Så nej, i mitt fall ingen träning eller rörelse alls när dessa orgasmer pågick, utan mer att jag i vila slappnade av och sände energi runt i kroppen och kroppen piggt var med i flödet. Idag kan jag fortfarande, men långt mer sällan hamna i detta tillstånd, men inte under 12 minuter. Tror att det beror på att hälsan blivit långt sämre, att jag inte kan träna dans eller röra mig som jag önskar och att det finns mer stress och oro i livet. Stress och oro är förödande för hälsa och välmående och tyvärr, hur duktig man än månde vara på meditation, så kan viss stress vara svår att göra något åt, eftersom man inte kan ha kontroll över alla stresskällor. Vad jag vill ha sagt? Jag är inte så säker på att det måste vara fysisk träning inblandad och jag tror att alla delar av den som man är och ens mående spelar in. Ibland upplever jag att vi i vår tid är för fixerade vid det fysiska och glömmer andra viktiga delar av oss, så detta är en kommentar för att belysa att helheten spelar roll, inte bara vissa fysiska övningar.

  • Hand upp! Även efter 2 kejsarsnitt men har tränat en del efter dem (men inte med målsättning att nå coregasm – kom på att jag kunde få det i tonåren o testade nu när jag läste om det igen haha!)

  • Pratade om det här med några kompisar häromdagen, ingen av dom hade ens hört talas om det här fenomenet. Jag har upplevt det vid hängande magövningar, har dock inte testat efter genomgången graviditet. En eller två kompisar skulle testa nästa gång de var på gymmet, måste kolla hur det gick för dem!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Integritets Preferens
When you visit our website, it may store information through your browser from specific services, usually in form of cookies. Here you can change your privacy preferences. Please note that blocking some types of cookies may impact your experience on our website and the services we offer.