Matvecka från Montserrat

Efter diverse veckor på resande fot är vi nu hemma och det är dags att få ordning på rutinerna. Vi är säkert inte ensamma om att ha HELT slut på måltidsidéer efter att ha sprutat ur oss frukost, mellanmål, lunch, mellanmål och middag i många, långa veckor. Så det känns så bra att återigen få landa i den trygga famnen av våra lands-matveckor. Det är ett säkert sätt att inte få slut på uppslag eller för att slippa äta samma mat, vecka efter vecka.

Idag erbjöd oss slumpgeneratorn dock Montserrat. Det är en brittisk ö i Karibien. Det verkar inte finnas så mycket mat som är unik och specifik för Montserrat. Så å om vi hoppats på en hel vecka med nya recept så var just detta land något av en besvikelse.

Nationalrätten heter ”Goat Water” och vi är beredda att testa, men får helt enkelt se om vi får tag på get-kött. Kanske kan man annars ersätta med lamm? Till detta äter vi bröd och kålsallad.

Vi söker lite bredare, på mer generellt karibiska recept och hittar:

Utöver detta får det bli:

Grön ärtsoppa

Fettucine alfredo

Plockmiddag- (allt vi och barnen tycker om…)

Köttfärssås

Previous

Next

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Integritets Preferens
When you visit our website, it may store information through your browser from specific services, usually in form of cookies. Here you can change your privacy preferences. Please note that blocking some types of cookies may impact your experience on our website and the services we offer.