Matvecka från Palau (eller inte…)

Land 169 skulle bli Palau, ett litet örike i Oceanien. Men vi hittar bara texter OM rätter från Palau men faktiskt inga faktiska recept. Vi läser om en rösti gjord på taro-rot och en Udon-nudelsoppa utan udon-nudlar, utan med spagetti. Inget låter riktigt gott eller spännande, och dessutom blir det ändå “hittepå” om vi ska gissa oss fram till recept. Så det får bli “pass” på Palau, så får vi äta annat i veckan… Det är faktiskt första landet i världen som vi inte lagar något alls ifrån.

Vi väljer därför:

  • Köttbullar och potatis, med brunsås och lingon
  • Pannkakor
  • Plockmiddag
  • Tomatsoppa med pasta
  • Risgrynsgröt (vi småbörjar med jul…) och smörgås
  • Kycklingpaj
  • Nudelsoppa

Previous

Next

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *