Hoppa till innehåll
Hem » Rehab efter diastasoperation

Rehab efter diastasoperation

Aktuell status
Ej anmäld
Pris
1 400,00 kr
Kom igång
eller
anonymous slender female athlete tying shoelaces near sport accessories

Rehab efter diastasoperation – hur gör man?

Den här kursen riktar sig till dig som ska genomgå eller nyss genomgått en diastasoperation. Det är ett träningsprogram som följer de från vecka 1-12 med successivt varsam, men successivt stegrad träning. I början är det “träning” – det vill säga fokus på blodcirkulation och läkning. Över veckornas gång blir det mer regelrätt rehab och mot slutet “riktig träning”.

Den innehåller också generaliserad info och övningar som utgår från en standardoperation och en generell läkning. Har du angående någon detalj fått individuell info från din läkare som är annorlunda än detta generella upplägg ska du naturligtvis i första hand lyssna på detta. Det finns en guide för hur du gör anpassningar av kursens upplägg efter dina individuella förutsättningar.

Vem har gjort rehabprogrammet?

Mitt namn är Mia Fernando och jag är specialistfysioterapeut inom obstetrik, gynekologi och urologi. Jag har följt hundratals patienter med diastas genom året, både före och efter kirurgi. Programmet är baserat på min yrkeserfarenhet och på vetenskaplig grund, så långt det finns.

Du kan bli stark

Rehab och återtag av stegrad fysisk aktivitet efter diastaskirurgi är en ganska långsam process. Min erfarenhet är att patienter ändå brukar bli taggade över hur musklerna plötsligt svarar på träningen på ett helt annat sätt. Många har rehabtränat i flera, flera år för operationen och inte nått de önskade resultaten och känt sig dåliga eller misslyckade. Det kan kännas som en upprättelse att plötsligt ha en kropp som gör det man vill och som svarar på träning! Så hoppas jag att det ska bli för dig genom den här webbkursen också!

Kortare gratis läsning om ämnet finns också här.

Kurs innehåll

Expandera alla
Avsnitt innehåll
0% slutfört 0/2 Steps
Avsnitt innehåll
0% slutfört 0/2 Steps