Hoppa till innehåll
Hem » Träna dig stark – för dig med svag bäckenbotten

Träna dig stark – för dig med svag bäckenbotten

Aktuell status
Ej anmäld
Pris
1 900,00 kr
Kom igång
eller

OBS! Om du vill utnyttja friskvårdsbidrag krävs tilläggsinfo på kvittot. Hör av dig via mejl för att få hjälp med det.

woman lacing up her gray and pink nike low top athletic shoe

Vad roligt att du är intresserad av den här kursen!

För att vara tydlig vill jag börja med vad den här kursen INTE är. Den här kursen är inte enbart en bäckenbottenträningskurs. Vill du bara bäckenbottenträna (läs: knipträna) finns vägledning till bäckenbottenträning gratis här.

Det stora syftet med kursen är att vägleda dig som har en svag bäckenbotten fram till en fungerande träningsrutin. Fokus ligger på styrkeökande träning för ben, rumpa, mage, rygg, armar, axlar. Det finns också två kortare konditionspass i kursen.

Den här kursen riktar sig till dig som har en svag bäckenbotten och är osäker på hur du kan, får och ska träna då. Är du nyförlöst rekommenderar jag istället någon av kurserna “efter vaginal förlossning” eller “efter kejsarsnitt”.

Svag bäckenbotten kan visa sig som:

  • ett svagt eller ojämnt knip
  • urinläckage
  • nedsatt sexualfunktion
  • sänkning av bäckenorganen
  • molande trötthetsvärk i bäckenbotten.

Programmets nivåer

Träningsprogrammet finns i fyra nivåer. Varje nivå är tänkt att räcka i två månader. De nya nivåerna “öppnas” dock upp tre veckor efter varandra. Det är inte tänkt att du ska byta nivå direkt då, om du inte av något särskilt skäl vill gå snabbare fram. Då kommer dock träningsprogrammet “ta slut” fortare än det är tänkt.

De två första nivåerna av träningsprogram är på en “rehabnivå”. De två sista är mer “riktig träning”. Den varsamt stegrade träningen (som omfattar hela kroppen) är tänkt att vara en ledstång att hålla i handen medan du navigerar dig uppåt och framåt.

Under förstasidorna för varje nivå av träningsprogram (1, 2, 3, 4) finns kommentarsfält, där kan du ställa frågor om kursens innehåll och träningen.

Kurs innehåll

Expandera alla
Avsnitt innehåll
0% slutfört 0/1 Steps
1 av 2