Hoppa till innehåll
Hem » Flödet » 6-10 mars 2013

6-10 mars 2013

På söndag ska Wollmar barnvälsignas. Det är inte ett dop, eftersom vi tycker att han ska få välja själv om han vill döpa sig eller inte, typ i konfirmationsåldern eller så. Men det är inte heller en sekulär namngivning.
Under den vanliga gudstjänsten i vår kyrka på söndag kommer vi få gå fram med Wollmar och pastorn kommer ha en liten välsignelseakt över Wollmar.
Det kommer bli fint!

Det är för att närvara vid barnvälsignelsen som Josephs familj kommer upp i helgen. Hans föräldrar, hans bror och fru och två barn och Josephs mormor.
Min familj kommer också naturligvis vara med på självaste gudstjänsten på söndag. Och ett gäng av våra (Wollmars) vänner.
Simon och Jenny ska spela och sjunga en sång efter själva välsignelseakten också. Det ska bli fint.

I vanliga fall brukar man nog ha ett eget litet kalas hemma efter en sådan här grej. Men med bara mina systrar och deras barn så blir det fullt. Det finns inte en rimlig chans i världen att vi får plats hemma här. Vi kommer istället att bjuda på kyrkfikat efter gudstjänsten. Fördelen: Alla får plats. “Nackdelen”: Det blir sjuuuuuukt mycket att baka, vi får ju beräkna fika till alla gudstjänstbesökare och “de våra”.

I några svaga ögonblick har vi pratat om detta och bett våra familjer om hjälp. Vilket innebär att vi den senaste veckan fått sms av flera olika familjemedlemmar som berättat att nu har de bakat 60 stycken av det ena eller andra bakverket. Det här kommer bli bra!
Idag ska jag själv baka Märtas skurna chokladkakor, tror jag. Och i helgen blir det ett till bullbak, för att komplettera de 60 bullar som min mamma redan bakat. För jag tänker såhär: om det finns flera sorters kakor, visst tar man åtminstone av två sorter?

image

Wollmar och Aylin chillar och jag har fått städa! Nu är det dammsuget och dammtorkat och skurat, så nu kan gästerna komma…
Min ena syster kommer och hjälper till att baka i eftermiddag, så det blir nog inte alls Märtas. Hon hade nog någon annan bra idé.

Alla föräldralediga borde ha vänner, och syskon för den delen, som kan hjälpa till att vara med bebisen då och då. Det är GULD värt!

Baket

image

Det blev en effektiv eftermiddag med städ, bak, lek, prat och kaffe och nybakta kakor tillsammans med Fia och Aylin.

Söndag

Idag har vi alltså haft Wollmars barnvälsignelse. Det var så himla fint! Och det kom så många av våra vänner och släktingar. Och allt gick bra med fikat.

Vi är lyckliga över att ha världens finaste Wollmar, världens mysigaste och hjälpsammaste familjer och fina och goda vänner.

Vi är dock  T R Ö T T A.

Men det går väl över när Wollmar fyller fem, eller nåt.

Imorgon är det måndag, men Joseph är ledig från jobbet och hela-halva släkten från Öckerö/Göteborg är här ända till klockan fem på eftermiddagen. Så helgen är inte slut än!

Nu ska vi dricka te och äta kakor.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *