Novemberresa?

Vi har sedan länge pratat om att avsluta Wilfreds föräldraledighet med att åka till Sri Lanka hela familjen. Joseph växte ju upp där, där finns släkt och vänner, det är en tropisk ö med värme, stränder, frukter to die for och en matkultur som bräcker allt annat. Vi längtar alltid dit och har inte åkt sedan Wollmar låg i magen.

Vi hade bestämt oss, egentligen. Skulle precis börja kolla på flyg. Men så började vi prata om vad vi ska göra när vi är där.
Bada, för all del. Men även med allt solskydd i världen kan vi inte bada en hel semester med två små barn. En vuxen kan bränna sig en mulen dag, liksom. Resa runt med bil? Njae, vi har bil-ovana barn, det finns knappt bilbarnstolar att få tag på och trafiken är som hämtad ur en Bollywood-film. Vi gillar tåg och det hade nog funkat bra. Resa från en strandort till bergsstaden Kandy där Joseph är uppvuxen hade funkat bra. Men i Kandy finns inga direkta barnaktiviteter att göra och knappt några trottoarer att ta sig runt på. Vi hade för all del kunnat klämma in oss i en tuktuk… Och sen alla vi vill träffa… Hade barnen stått ut med långa bjudningar där alla pratar engelska med lankesisk dialekt och vill gulla med dem på ett svårbegripligt sätt?

Vi älskar Sri Lanka, men tror att vi får mer ut av långresan om vi väntar något år.

Så. Vi vill fortfarande resa någonstans. Inget långflyg, ska vi till Asien åker vi ju ändå helst till Sri Lanka.

Det enklaste är ju att ta en charter till random varm semesterort, typ Kanarieöarna. Men vi börjar också bli sugna på en resa som innehåller mer upplevelser. Kallare klimat, men godare mat? Kallt-kallt klimat och typ varma källor? Åka och hälsa på någon i Europa?

Två små barn, ett går att bära i sele och en kan sitta i vagn. Vi älskar att äta oss igenom våra semestrar. Men vi vill också ha inte helt understimulerade barn. Bad är ju alltid kul, men det finns ju uppvärmda pooler. Vi måste inte till något sommarväder, men gärna lite chans till dagsljus och inte regn varje dag.

Så. Shoot! Vart ska vi?

Leave a comment

Privacy Preferences
When you visit our website, it may store information through your browser from specific services, usually in form of cookies. Here you can change your privacy preferences. Please note that blocking some types of cookies may impact your experience on our website and the services we offer.