Hoppa till innehåll
Hem » Flödet » Creamed corn

Creamed corn

En annan tex-mex-favorit är creamed corn. Vi var båda helt säkra på att vi bloggat om det förut, men när vi letade hittade vi det inte. Så, creamed corn:

Ingredienser:

  • 1 stor burk majs (340 g)
  • 2 msk smör (ca 25 g)
  • 2 dl grädde, vi brukar köra på matlagningsgrädde men blir säkert ännu godare med vispgrädde.
  • 1 finhackade vitlöksklyftor
  • 1 röd eller grön chilifrukt
  • 1 tsk salt
  • saften av en halv lime
  • 1 krm svartpeppar
  • hackad koriander (efter smak)

1. Häll av det mesta av lagen från majsburken och häll sedan majsen i en het stekpanna. Låt lagen koka in, nästan helt. Tillsätt smöret och rosta majskornen på medelhögvärme under omrörning tills de har fin färg.

2. Tillsätt hackad chili och pressa i vitlök. Rör om en minut och slå sedan på grädden. Sänk värmen och låt grädden koka in nästan helt.

3. Mixa hälften av röran med stavmixer och blanda så att den totala mängden blir halvmixat mosig. Smaka av med salt, peppar, lime och koriander.

2 kommentarer till “Creamed corn”

  1. Testade detta recept igår och det blev jättegott! Vi serverade den ljummen och den passade både till beef chili och grillad flankstek samt som dipp till nachos.
    Tack för en intressant blogg!

  2. Pingback: Matvecka: Nomadfolk - BakingBabies

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *