Matveckan som kommer är en semestervecka för Mia och barnen, men en arbetsvecka för mig. Det innebär att vi planerar picknickmiddagar då vädret tillåter för att maximera sommarkänslan för oss alla.
Vad passar väl bättre då än att göra en specialvecka? Vi kör tema “Nomader”.
Vi kör därför tema “Nomader och ursprungsfolk”.
- Samer: Suovaspasta
En god och enkel, men inte så smakrik rätt.
- Romer: Goulash
En köttsoppa i det fetaste laget, alltså.
- Ursprungsamerikaner: fry bread med våra egna recept på creamed corn och refried beans, möjligen taccoköttfärs till också.(Som att det skulle vara en enda grupp, va? Men sökningen fick bli “native americans” och då hittade jag detta…)
Den här rätten var SÅ GOD. Svarta bön-taccosen och majsen är visserligen våra egna recept, men de är sjukt goda. Fry bread passade verkligen till!
- Mongoler: Kryddiga nudlar Edit 2017- receptet borttaget från hemsidan där vi hittade det
- Beduiner: Mansaf
Vi glömde att ta kort på denna anrättning i och med att vi åkte med maten och bjöd på beduinske/jordanske svåger. Det här är god mat!
- Har letat mig tokig efter afrikanska nomadstammarnas mat, men hittar inget, så det blir ett annat afrikanskt: Liboke ya malangwa
Den här rätten var inte så god. Jääättemycket muskot och fisk passade inte oss alls. Vi fick skrapa bort tomat- och kryddlagret som fisken ugnsbakats med.
- Och moderna nomader: Grillad korv med bröd. Bostongurka och rostad lök är ett måste.
Inget vi tog kort på, vi hann inte på grund av att vi var ute och grillade. Gott som vanligt!