Hoppa till innehåll
Hem » Flödet » Chokladtryffelpaj

Chokladtryffelpaj

  • av

Chokladtryffelpaj

En chokladtartlett till nyår?

Här kommer ett av våra tre nyårsrecept för en desserttallrik. Receptet kommer från Systrarna Eisenmans Mingelmat med några mindre justeringar.

 

Chokladtryffelpaj (12 st)

Ingredienser:

Pajdej –

  • 1 ½ vetemjöl
  • 75 g kall smör
  • 1 msk florsocker
  • 1 ½ msk kakao
  • ½ äggula
  • 1 tsk iskallt vatten

Chokladtryffelkräm –

  • 0,6 dl vispgrädde
  • 0,25 dl strösocker
  • 100 mörk choklad (60-70 %)
  • 18 g smör (rumstemp)
  • 1 dl vispgrädde till servering
  1. Blanda mjöl och smör i en bunke till en gryig massa.
  2. Tillsätt socker och kakao och blanda väl
  3. Tillsätt äggula och vatten och rör ihop snabbt till en smidig deg
  4. Ställ i kylskåp i minst 30 minuter
  5. Smörj tartletteformarna med smör. Kalva ut degen och klä formar. Ställ kallt i minst 15 minuter till.
  6. Slå på ugnen till 200 °C.
  7. Nagga botten av pajskalet och grädda i mitten av ugnen i 7 minuter. Låt svalna.Chokladtryffelkräm –
  8. Hacka chokladen fint och lägg över i en bunke.
  9. Koka upp grädde med socker tills sockret löst sig.
  10. Slå över grädden på chokladen och rör tills att chokladen smät. Blanda i smöret och blanda till en jämn massa.
  11. Fyll pajskalen och och ställ i kylskåp att stelna.

image

Fler dessertförslag från Bakinbabies:

Knäckig blåbärspetit choux

Jordgubbstarte

Browniekaka med rocky road

Chokladpavlova

 

Etiketter:

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *