Chokladtryffelpaj
En chokladtartlett till nyår?
Här kommer ett av våra tre nyårsrecept för en desserttallrik. Receptet kommer från Systrarna Eisenmans Mingelmat med några mindre justeringar.
Chokladtryffelpaj (12 st)
Ingredienser:
Pajdej –
- 1 ½ vetemjöl
- 75 g kall smör
- 1 msk florsocker
- 1 ½ msk kakao
- ½ äggula
- 1 tsk iskallt vatten
Chokladtryffelkräm –
- 0,6 dl vispgrädde
- 0,25 dl strösocker
- 100 mörk choklad (60-70 %)
- 18 g smör (rumstemp)
- 1 dl vispgrädde till servering
- Blanda mjöl och smör i en bunke till en gryig massa.
- Tillsätt socker och kakao och blanda väl
- Tillsätt äggula och vatten och rör ihop snabbt till en smidig deg
- Ställ i kylskåp i minst 30 minuter
- Smörj tartletteformarna med smör. Kalva ut degen och klä formar. Ställ kallt i minst 15 minuter till.
- Slå på ugnen till 200 °C.
- Nagga botten av pajskalet och grädda i mitten av ugnen i 7 minuter. Låt svalna.Chokladtryffelkräm –
- Hacka chokladen fint och lägg över i en bunke.
- Koka upp grädde med socker tills sockret löst sig.
- Slå över grädden på chokladen och rör tills att chokladen smät. Blanda i smöret och blanda till en jämn massa.
- Fyll pajskalen och och ställ i kylskåp att stelna.
Fler dessertförslag från Bakinbabies:
Jordgubbstarte
Browniekaka med rocky road