Kanadensisk matvecka

Okej, vi kör på det första landet som dyker upp i huvudet nu, och den här gången blev det: Kanada!

Vad vet vi om Kanada? Hockey, natur, klimat som vårt och franska influenser? Vad vet du?

Den kanadensiska matveckan blir bara att omfatta 6 dagar, eftersom vi fick frysa ner massor med soppa från den jamaicanska veckan. Den får gå en omgång till (tyvärr..).

Det visade sig vara rejält klurigt att hitta ”riktiga” kanadensiska recept. De verkar vara väldigt som vi svenskar, tar in influenser och smaker från allt och alla. Och det är ju inte dåligt, men lite svårt i ett sånt här projekt…

EDIT en vecka senare: Våra kommentarer om rätterna i kursiv stil!

Fisk: Fredagssnabbkäk med fiskburgare. Kan aldrig bli fel? Men aldrig att vi kör på någon lättmajo! Behöver nog typ gurk- och morotsstavar och dip till den rätten. Det här var SUPERGOTT. Barnen var inte lika förtjusta, men våra barn gillar sällan hemgjorda hamburgare i någon form. 
image

Vegetariskt: Pannkakor, vi måste ju bara förbruka lönnsirap till den här veckan! Wollmar: Det här var den bästa middagen vi NÅGONSIN ätit!! Och ja, pannkaksreceptet var verkligen grymt gott. Detta får bli till någon lyxfrukost/brunch längre fram. 
image

Vegetariskt: Vegetarisk sheperds pie. Helt omöjligt att ta ett snyggt kort på. Helt okej gott. 
image

Pasta: Macaroni and cheese. Vi hade en middagsgäst och glömde fota en ”snygg” tallrik. Låt oss presentera – en halv form makaroner och ost. Gott i alla fall. Inga överraskningar, liksom. 

image

Kyckling: Kyckling i lönnsirapsglace, men vad äter vi med? Pasta för barnens skull? Det var nu vi började ana att den kanadensiska veckan var tema ”barnmat”. Helt okej, inte äckligt, inte supergott. 
image

Kött: Köttfärslimpa, med potatisklyftor och riven morot kanske? Blev med brunsås, mos och morotsslantar, och så lingonsylt. Kändes ganska…svenskt. 
image

Kommer vi orka göra dessa? Aaaaalltså, det verkar ju assgott, men är det tillräckligt asgott för att vara värt besväret/godare än lösgodis? Nanaimo vet ni redan hur de var…

Vi får köpa upp oss på barnvänliga sido-grönsaker: majs, gurka, tomat, morot. Recepten som sådana var inte superstora på grönsaker.

Comments (1)

Åh, kan ni inte prova receptet på bars. De så väldigt spännande ut!

Leave a comment

Privacy Preferences
When you visit our website, it may store information through your browser from specific services, usually in form of cookies. Here you can change your privacy preferences. Please note that blocking some types of cookies may impact your experience on our website and the services we offer.