Kikärts och spenatröra
Kikärtor är nyttigt och supergott! Den här festliga röran funkar perfekt på en bit surdegsbröd eller som vegetariskt tillbehör till ris eller bulgur. Kikärts och spenatröra.
Ingredienser:
- 1 lök, finhackad
- 1 vitlöksklyfta finhackad
- 2 msk olivolja
- en förpackning kikärtor á 400 g
- 50 g färsk spenar
- 1 tsk spiskummin
- 2 msk färsk citronsaft
- 0,5 dl hackad persilja
- salt, peppar
Gör såhär:
Fräs lök och vitlök i stekpanna tills löken blir genomskinlig. Fräs med kikärtorna i någn minut. Tillsätt spenat och spiskummin och fräs tills spenaten sjunkit ihop helt. Lägg över i en skål och mosa litegrann. Smaka av med citron, persilja, salt och peppar.
Testade denna igår, väldigt god! Tack för tips!
Var så god!
Kul att du testade!
Pingback: Baba Ganoush - BakingBabies
Pingback: 30 + 2 fest - BakingBabies