Baba Ganoush
Vad är inte godare till en kall plockbuffé, till en nygrillad köttbit eller som ett vegetariskt tillbehör till bulgur än en god baba ganoush? Det är fantastiskt gott och också busenkelt att göra!
Ingredienser:
- 4 st auberginer (normalstora)
- 2 st vitlöksklyftor, finhackade
- 2 msk färskpressad citron
- 2 msk tahini, sesampasta
- 3 msk rapsolja
- 1/2 tsk mald spiskummin
- 1 tsk salt
- 1 krm svartpeppar
- paprikapulver
- chiliflakes
Gör såhär:
- Sätt ugnen på 250 grader.
- Dela auberginerna på längden och pensla med olja. Grilla i mitten av ugnen ca 15-20 min. De ska i stort sett bli gyllenbruna, men gör inget om de blir lite brända i skalet.
- Låt auberginerna svalna lite och gröp sedan ur fruktköttet och mosa ihop det med pressad citron, sesampasta finhackad vitlök och spiskummin. Mixa med stavmixer eller för hand.
- Smaka av med olivolja, salt och peppar.
- Placera i tättförslutande burk och låt gärna stå över natten innan servering.
Röran tål ca 14 dagar i kylskåp.
Fler vegetariska röror och festtillbehör på Bakingbabies:
Grym vegansk mat; Sri Lankan style
Asså, känner mig lite trög här.. Ska halvorna ligga med skalet upp eller ner? Dvs på skurna, platta sidan eller ska de ligga o balansera på runda sidan?
Vi körde med skurna sidan ner! Tror det funkar fint både och!