Hoppa till innehåll
Hem » Flödet » 1-10 juli 2016

1-10 juli 2016

Fredagsgrillning?

Picknick med mjukisdjuren, en sista sväng på Högalidskyrkans sommarcafe i förmiddags och nu kaffe och hållna tummar för att vädret ska hålla så att vi ska kunna parkgrilla i eftermiddag. 

Innan barnen parkgrillade vi hela somrarna, men vi har inte pallat det fram tills nu. Att hantera barn på offentlig plats, eld och att få dem att sitta stilla tillräckligt i alla fall för att inte orsaka en gräsbrand. Men nu borde det väl gå? Om det inte börjar spöregna bara. 

Svensk sommar ändå. 

Hej Almedalen

Resan började när jag lämnade över barnen till Joseph som jobbat och tog tåg och sedan flygbuss ut till Bromma.

Där satt jag och läste en stund innan flyget gick. Jag är egentligen lite rädd för att flyga, och inte kändes det bättre med en resa som var typ en halvtimme lång. Då hinns ju bara det värsta med, start och landning. Hugaligen. 

Men sen kom jag fram och checkade in på hotellet. Najs! (Strax ska jag sova i den där sängen. Själv! Så himla lyxigt!)

Efter det tog jag mig ner på stan och började med att spana in Läkartidningens tält, där seminariumet ska vara imorgon. 

Sen gick jag till detta:

Citat.Agnes Wold: “skräpmat är allt som inte är tillagat av en oavlönad kvinna i hemmet.” Hennes agenda är verkligen att försöka ta bort onödiga krav från kvinnor, gillar det.

Och en liten sväng på detta:

Men det var så mycket folk så jag drog efter ett tag. Det är ingen fördel att vara under 160 lång i folksamlingar. Jag hamnar i folks armhålehöjd. Nedan Skitdåligt kort, men visar ungefär min vy. Förutom att jag håller upp mobilen. 

Jag stack ut och sprang istället. Ljuuuuvligt!

Och sist gick jag och lyssnade på Stefan Löfvén, det var okej. Sen gick jag och sbu-folket ut och åt en kortis.

Nu ska jag sova. 

Hörs imorgon!

SBU:s seminarium i Almedalen

Okej, här kommer ett bildspäckat inlägg från en trött Mia!

Dagen började tidigt, vid sex ringde min klocka. Jag är hade bestämt mig för att läsa dagens och gårdagens vetenskapliga artiklar innan frukost, i och med att jag hellre ville läsa nöjesläsning på resan. Så först drog jag mig i sängen och läste, sen gick jag ner till hotellfrukost. Aaaaaah, är inte hotellfrukost typ det bästa som finns? Det ser ut som glass med kolasås i skålen, men det är yoghurt med honung.

Sen gick jag upp till rummet och gjorde i ordning mig. Rätt classy, huh? 

Och sen gick jag ner till havet, lyssnade på några favoritlåtar och andades med magen en stund.

Sen drog seminariet igång!

Från höger:

  • Sigurd från SBU (professor)
  • Eva Uustal, förlossningsläkare (och… jag skulle nästan säga kvinnorättskämpe, för det hon gör för kvinnors hälsa är ta mig tusan exakt hur bra och behövligt som helst.)
  • Jag
  • Eva Estling från SKL. (som precis varit med och släppt rapporten “Förlossningsvård och kvinnors hälsa i fokus”) (Jag kommer återkomma till den rapporten, den är värd något eller några egna inlägg…)

SBU:s seminarium i Almedalen 2016

Min rara specialisthandledare Kerstin kom och lyssnade och tog alla de här korten.

(Tack snälla för att du kom, det betydde jättemycket att se ditt vänliga ansikte i publiken!)

Efteråt blev jag intervjuad för en kortfilm som SBU ska göra, samt fick tillfälle att prata mer med mina panelkamrater, några journalister och en del från publiken.

Sen blev det SPÖREGN och jag fick skrota idén om att gå på ett seminarium om ideal och ätstörningar. Lite senare gick jag dock på detta, ett seminarium om ersättningsmodeller inom vården. Intressant, men jag kan ändå bli lite trött på att det alltid, alltid, alltid utgår ifrån läkarnas vardag. Även ersättningsmodellerna som pådyvlas oss kommer från husläkarmottagningar. Läkarbesök och besök hos paramedicinare är inte samma någonstans. Jaja.

Jag tog en sväng i butiker innan jag tog bussen till flygplatsen igen. Blev vittne till ett spännande drama, polisens bombgrupp sökte igenom två misstänkta säckar som lämnats vid ringmuren. Tror det bara var skräp, dock.

Sen läste jag i min bok och väntade på flyget. Det var ett bättre (läs större) flyg på vägen hem, så resan var inte fullt lika läskig.

Möttes direkt av mina älskade grabbar vid tågstationen, och så drog vi till blodcentralen. Vi har fått uppmanade sms i flera veckor och med tanke på sommar och blodbrist kände vi att vi behövde ta tag i saken.

Men det visade att jag hade för låga värden förra gången (jag visste det!) och behövde ta en extrakoll med stick i armen först. Jag hade 126, gränsen är 125. Yaaaay! Tills sommarvikarien stack mig fel i andra armen, och så fick jag inte ge något blod alls ändå… Jaja, Joseph fick ge i alla fall.

Nu har vi lagt barnen, jag ska packa upp och sen ska jag och Joseph dricka te och jag ska prataprataprata om det senaste dygnets alla upplevelser. Och äta dessa: 

Jag har svårt att avgöra, men jag tyckte det kändes som att min insats på seminariet var helt okej. Jag var faktiskt inte särskilt nervös, och det kändes VÄLDIGT roligt och hedrande att vara med.

Det kommer nog komma ett filmklipp från dagen som SBU gör, men antar att de ska ha semester nu. Men lovar att länka när det kommer!

Hoppas ni alla haft en fin dag, det har jag!

Nu är vi på Gotland igen!

Här kommer en snabb uppdatering om livet här på Gotland!

  1. Resan gick bra. Inga konstigheter, annat än att det inte fanns några taxi att tillgå då alla var helt uppbokade av Almedalsfolk. Med en kortare busstur och skjuts av svåger så var det ändå inga problem.
  2. Det är grymt härligt att vara på Gotland när det är bra väder! Oj vilken skillnad jämfört med förra året. Då regnade det hela tiden och var typ 14 grader kallt. Nu har vi typ varit ute hela tiden och Wollmar har i alla fall badat i havet två gånger. Wilfred gillar att titta på när de andra badar. 
  3. Det finns fortfarande gott om smultron och det är verkligen något som barnen uppskattar (duh!).
  4. Det är grymt med kusiner! Ja, vi är ju här tillsammans med en av Mias systrar och familj. De är mamma, pappa och fyra grabbar där den yngsta är jämngammal med Wilfred. Visst har det blivit lite bråk någon gång, men för det mesta är det henskt roligt med lekkamrater.
  5. Potträning. Lite på vinst och förlust kör både Wilfred och kusinminstingen lite potträning. Det har inneburit mycket nerkissade klsonger (men det gör inget när man kan skölja och hänga på tork i solen) och någon bajsolycka. Vi får se om det ger någon permanent effekt efter veckan, men just nu är det en kul grej.

Försökte få Wilfred att vilja sitta på sin potta när det var högläsning och allt, men han var inte särskillt sugen. Kanske nästa gång?

Vi kom igår och har hunnit träna, vara på stranden, baka ett bröd för hand och äta flera gemensamma grillade måltider. 

Det är verkligen härligt med sommar, semester och Gotland. 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *