En av Mias all time low-matupplevelser var när vi var i Spanien på semester för 10 år sedan. Över huvud taget hade vi svårt att hitta något riktigt gott på den resan som inte var tapas. Ni får gärna berätta om era spanska favoriter!
Vi kör på en spansk vecka. Jag skrattade en del åt Mia när hon satt och suckade och stönade när vi höll på att leta recept. Hon har liksom med glatt humör gett sig in i att leta tadjikiska recept, men får typ panik när vi pratar om spansk mat.
Den här veckan är en speciellt vecka då Mia åker till Kristianstad över en dag, barnens förskola är stängd en dag och jag annars kommer jobba sent flera kvällar. Då blir det lite fokus på barnvänlig mat som optimerar deras humör.
I alla fall, här är vår matplanering för en spansk vecka:
Vit fisk i ugn med citron, med ris.
Pisto, vi får servera med pasta om barnen ska äta något alls…
Fredagsmys: Patatas bravas, småchorizo och ugnsrostade grönsaker
Kycklingsoppa med ris och vermicelli
Revben med spansk potatisgratäng
Vad ska ni äta i veckan? Och vad var godast i veckan som gått?
I veckan ska vi testa recept från Vi föräldrar, 5 recept – 30 min tillagningstid (kyckling, fisk, korv, köttfärs o veg) barnvänligt och härligt! Veckans bästa var fredagstacosen 🙂