BakingBabies Pepparkakor
I några dagar nu kommer det en rad pepparkaksorienterade inlägg. Först ut är vårt eget pepparkaksrecept.
Mia älskar pepparkakor.
Vi alla gillar pepparkakor, men Mia ÄLSKAR verkligen pepparkakor. Hon vill avsluta varje helgfrukost med hemgjorda pepparkakor med smör och ost, men i och med att vi inte vill att barnen ska äta kakor till frukost så gör hon det i smyg…
Vi gillar också att göra pepparkakshus. Tyvärr går inte pepparkakserkitektur något vidare ihop med den fuktiga luften på Öckerö, och ovan ser ni resultatet av förra årets pepparkakshus som bakades inför julfirandet hemma hos mina föräldrar.
Tillsammans med en bild på universums sötaste lilla Lucia-Wollmar för ett gäng år sedan tänkte vi bjuda på vår familjehemlighet – Mias mammas pepparkaksrecept i länken nedan.
Marinas pepparkakor
Detta recept innehåller pomeransskal, vilket inte alla recept har. Det är den där extra lilla twisten du inte visste att du saknade innan du smakat…
De här pepparkakorna är kryddiga och spröda och en alldeles perfekt deg att baka både kakor och hus av.
Tänk på att den gärna hålls rätt kall, så ta ut en klump i taget ur kylen!
Ge oss ditt bästa pepparkakstips! Eller berätta ett härligt julminne!
I två dagar här efter kommer pepparkaksrelaterade gästinlägg, så älskar ni pepparkakor lika mycket som oss – hang in there!
Roy Fares har tydligen lingon(sylt?) i sina som extra twist. Tycker jag låter värt att prova.
Oj! Häftigt. Men undrar vad det gör med konsistensen?
Det såg ut att vara pyttelite, ett par tsk till en hel sats typ.
Ett annat alternativ till pepparkakshus är sockerbitshus. Googla sugar cube house. Och undvik snabbitsocker… 🙂