Mias år 2016

Mias år 2016

Januari

Året började med att jag och min barndomsbästis Gunilla åkte på lyxig weekend på slott, i världens kallaste och vackraste väder. Vi hade ett dygn då vi bara åt gott och umgicks, otroligt välbehövligt. Vi lovande varandra att göra sånt oftare, men har det blivit av någon mer gång än? Nej. Arrrrggh, jag är såååå dålig på att rycka upp mig från vardagen.

Februari

Februari känns som en transportsträcka mitt emellan vinter och vår. Här körde jag och Wollmar igen ”Yoga för förskolan” som en vän till oss illustrerat. Vi hade koreansk matvecka, och den är hittills den bästa matveckan vi haft!

 

Mars

I mars slog jag slag i saken och bytte yrkestitel till fysioterapeut. Vi började också jobba med vår youtubekanal och producera filmklipp.


April

I april fick jag inbjudan att hänga med SBU till Almedalen och prata förlossningsskador på ett seminarium i juni, en inbjudan som gjorde mig så otroligt glad. Jag hängde också med den här godingen en del. Joseph fyllde år och vi firade honom i april, såklart.

Maj

I maj hände otroligt mycket. Jag fyllde 30, Wilfred fyllde två och min yngsta äldre syster födde sitt första barn. På bilden sitter Joseph och håller lille nyfödde Albert, och det är Wollmar som har tagit bilden. En månad med mycket glädje och fest!

Juni

Stockholm Marathon den 4 juni var startskottet för vår sommar, och några dagar senare åkte vi till Italien och sen snurrade hela sommaren igång med en massa härligheter.

Juli

Juli var en späckad och somrig månad som började med tidigare nämnda Almedals-medverkan. På bilden är Sigurd Vitols från SBU, Eva Uustal förlossningsläkare, jag samt Eva Estling från SKL. Från Almedalen var det i princip hem och vända, sedan åkte vi hela familjen till Gotland. När vi kom hem åkte Joseph och barnen direkt till Öckerö medan jag jobbade en vecka och började nörda mig in i bäckensmärta-efter-förlossning-projektet som jag håller på med fortfarande. Juli avslutades sedan med en semestervecka på Öckerö även för min del och hejdundrandes fyraårskalas.

Augusti

Den här bilden får symbolisera hur hela vår sommar var, och också avslutningen på sommaren och början på hösten. I och med att vi avvecklade vagn-användandet blev det en hel del bärande av barnen.

September

September rullade in och allt bara snurrade igång i 180, med mitt och Josephs jobb, med amningsplugg och det ena med det tredje. En dag fick vi ett mejl och jag läser fortfarande detta när jag ehöver muntras upp:

Oktober

Det här har varit ett år när det ena har lett till det andra. Eva Estling som jag träffade i Almedalen bjöd i Oktober in mig till SKL för att föreläsa om patientperspektiv på förlossningsskador på en workshop de hade. Det här är jag när jag på morgonen innan var pirrig och förväntansfull. Det gick bra! Under våren 2017 kommer jag fortsätta på inslagen linje och hänga med SKL på turné.

November

I November drog tävlingen Guldhjärtat igång och vi blev nominerade, finalister och kom slutligen tvåa i kategorin ”årets social media influenser”. Det var en så himla härlig resa att få ha varit med om, jag blir så väldigt uppfylld av glädje när jag tänker på alla som använt sig dyrbara tid till att nominera och rösta på mig/oss. Tack igen!

December

December har varit hektisk, med avslut på kurs, allt mitt vanliga jobb och så Josephs jobb som spiller över på hela familjen när han i perioder knappt är hemma under barnens vakna tid. Men vi kom i hamn, hade köpt alla julklappar och fixat allt julmat utan panikstress. Däremot vaknade vi på julaftons morgon och kom på att vi inte ens funderat en sekund på någon julaftonsoutfit. Tur att typ exakt ingen bryr sig om hur vi ser ut eller har på oss!

Mias år 2016

Jag avrundar det här året med en sån otroligt tacksam känsla. Jag är tacksam över våra fina barn, över vår kärlek, och Josephs och mitt grymma teamarbete i allt. Över att 2016 är året där jag faktiskt fått komma att bli en ”influencer” inom kvinnosjukvård och att min egen förlossningsskada faktiskt går att använda til något positivt. Jag är så OTROLIGT glad över att ha läsare som läser, och överväldigad över er kärlek och stöttning när det behövs.

Tack, tack, TACK. Kärlek till er, och ett GOTT NYTT ÅR!

 

Leave a comment

Privacy Preferences
When you visit our website, it may store information through your browser from specific services, usually in form of cookies. Here you can change your privacy preferences. Please note that blocking some types of cookies may impact your experience on our website and the services we offer.