STHLM heartbeat och 30-årsbaluns

STHLM heartbeat

Igår var jag inbjuden till något så fancy som ett blogg- och influencer-event på Fotografiska. Det var härliga Uppochhoppa-Sofia som dragit ihop ett influencerevent och ett öppet träningsevent på kvällen. På kvällen hade jag inte möjlighet att delta, eftersom jag redan hade en inbjudning till en väns 30-årsfirande. Men det var himla fint att få gå och träffa en massa andra influencerkollegor! Eller ja, innan var jag lite skräckslagen till att börja med, i och med att jag inte direkt känner mig som ”en i gänget” bland träningsbloggare. Joseph hade peppat mig att våga gå, och naturligtvis hade han ju rätt: Det var asroligt och alla var snälla.

Först på dagen var det ett Soma Move-klass med ”Friskgymnasten” Linus Johansson. Jag har haft en förfärlig hosta hela veckan och jag var rädd att förstöra andras djupa träningsupplevelse med mitt skrällande. Men det gick okej, och det var otroligt spännande att se och uppleva både träningsformen som sådan och Linus in action.

Sedan hade Linus ett Workshop, ”Fascia” stod på schemat. Det här är ju ett ämne jag gillar, och det är alltid inspirerande att höra någon prata som brinner så mycket för ett ämne.

Sedan var det lunch, Valio bjöd på en lunch med det stekbart laktosfritt mjölkprotein i grynform. En del av proteinproblemet med att äta vegetariskt tycker jag generellt är att det är så svårt att undvika halvfishy halvfabrikat som ska föreställa ”korv” eller ”köttbullar”. Det här kändes ändå nyskapande. Fast i ärlighetens namn inte heller superspännande. 

Efter lunch var det ett workshop om fötter som Apoteket stod för. Jag gick, mest för att hålla mig sysselsatt. Jag jobbade ju ett tag på ortopedisk skobutik, och innan jag totalsnöade in mig på kvinnohälsa var faktiskt fötter en av mina favoritkroppsdelar att undersöka och behandla. (Alltså, vi pratar fortfarande om muskler och leder, jag kan ingenting om typ fotvård). Det var en naprapat som höll i workshopen, och det och det är alltid lite kul att höra hur en annan terapeut pratar och resonerar. 

Efter det höll SATS i en ”Barre Toning”-klass. Det var riktigt roligt! Jag kanske skulle testa mer innan jag uttalar mig, men jag håller ju alltid lite utkik efter mer ”bäckenbottenvänliga alternativ” och tyckte faktiskt att det här höll måttet på många sätt. 

På eftermiddagen var sedan ett workshop som var mer inom mitt specialintresse: En pilatesklass med presentation om Elvie, en liten tampongliknande sensor som registrerar knip och skickar informationen till en app på telefonen. Jag har bekanta som testat detta och gillat det, och jag var såklart nyfiken. Jag ser lite svårigheter med produkten (risk till mätfel bland annat) och är väl lite generellt fundersam över kopplingen pilates och bäckenbotten (skrev om det här) men är generellt positiv till dagens upplevelse. Jag skulle oerhört gärna vilja testa Elvie själv, för att kunna utvärdera och se om det är något jag skulle kunna rekommendera till vissa patienter.

Dagen fortsatte sedan med eftermiddagsfika och ytterligare ett träningspass, men jag fick tacka för mig eftersom 30-årsfirandet hos Christine skulle börja redan 16.00. Jag fick en fin goodie bag med mig hem! Kul!

Och sen fortsatte kvällen med tjejmiddag och mys i Huddinge. Så härligt! Grattis Christine!

Precis som min kloka vän Louise, blir jag också socialt bakis efter såna här dagar. Gårdagen var mastig. Mingel med en massa andra bloggare på dagen, och en social tillställning på kvällen gör mig liksom känslig så här dagen efteråt. Trött och lite hudlös, känner jag mig, men ändå glad och nöjd också. 

Hur var din lördag?

 

Previous

Next

2 Comments

  • Vilken härlig lördag! 🙂

    Måste passa på att fråga om du anser att soma move är bäckenbottensäkert (om man undviker de värsta hoppen och kör på de enklare alternativen)? Eller blir alla djupa squats och den spänning man måste hålla i bålen jobbigt för bäckenbotten, även om andningen hålls flytande? Det är en otroligt härlig träningsform.

    • Alltså Linus pratade en del om bäckenbotten, diafragma och andning, ett resonemang jag håller med om och har skrivit mycket om. Men när det gäller rena dysfunktioner i bäckenbotten, både vad gäller muskelskador, prolapser och faktiskt också överspändhet så blir jag mer tveksam. Men det är ju rent generellt, tror garanterat det finns personer som har någon av ovan nämnda problematiker som kan träna enligt konceptet, men jag skulle liksom inte ta med det på listan av rekommenderade träningsformer.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *