Wollmar 5 år

Igår fyllde vår Wollmar 5 år och som vanligt har vi firat detta med en sommarfest med vänner och familj. Tyvärr hade vi inte så mycket sommar som vi haft andra år, så denna gången fick vi hålla oss inomhus mestadels.

Mia, min brorsdotter och Wollmar pysslade en glassgirlang tillsammans innan kalaset.

Vi hade inget riktig tema utan satsade på några önskemål från födelsedagsbarnet, några favoriter och några saker som vi längtat på att få testa.

Stoppljuskakor, sega som kolasnittar.

Bärfoccacia
En himmelskt god 6 layered chocolat mousse cake.
Lagrerna uppifrån och ner: 1) Choklad mirror glaze, 2) Vit chokladmousse, 3) Mjölkchokladmousse, 4) Chokladcrunch, 5) Mörkchokladmousse och 6) Chokadkaka.

Jag tänkte först göra ett inlägg med receptet på tårtan, men vill istället ge bloggerskan som jag följde cred. Hela receptet fram till och med att mirror glazen ska hällas på (ca 2 timmar innan servering) finns HÄR. recept på chocolate mirror glaze och vad du ska tänka på finns HÄR.

Klassisk morotskaka
I övrigt var det frukt, popcorn, crostini och en alltid underbar crab dip.

I kojan (som vi alltså byggt av gamla brädor som mina föräldrar hade i garaget) hade vi både fiskdamm och glasskiosk. Det blev inte fullt så idylliskt som vi hoppas på eftersom det regnat och var plaskblött överallt.

Det blev fiskedamm och sedan glasskiosk vid kojan

 

Grattis älskade Wollmar!

 

Previous

Next

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *