Snippan efter förlossning

Hur förändras snippan efter förlossning?

I veckan diskuterade jag med en kompis det här med utseendet på snippan efter förlossning. Jag är van att undersöka andra kvinnor vaginalt, men kan tycka att det är enormt känsligt det här med min egen snippas efter-förlossningen-utseende. Kompisen hade samma känsla. Visst är det fler än vi som har det så?

Hur såg snippan ut innan?

Det finns en OTROLIG variation på det här med snippor. Jag länkade för ett tag sedan till ett blogginlägg som handlade om utseendet på blygdläppar för att visa på det stora spannet för vad som är normalt. Kolla gärna där (men öppna kanske inte på jobbdatorn…).

Jag tänkte i några inlägg ge en liten guide till snipputseende och till hur du själv kan göra en liten koll. För dig som är gravid förespråkar jag detta å det varmaste, jag ångrar så djupt att jag inte hade ett regelrätt foto av mitt eget underliv att visa till den som skulle tråckla ihop mig efter sfinkterrupturen.

Jag tänker också att det är enormt viktigt för att vi som kvinnor ska lära känna våra egna kroppars utseende och för att vi själva ska kunna hålla koll på förändringar som sker. Jag har på riktigt ingen som helst uppfattning om hur lång mellangård jag själv hade innan sfinkterrupturen. Det hade jag gärna velat veta idag.

Snippan är en del av dig

Du ska kunna känna ett ”ägandeskap” och en identitet även med dina könsdelar. Kunskap är makt även när det kommer till snippor. Om du vet det ser ut innan en förlossning kan du också lättare följa återhämtningen efter en förlossning. Var dock medveten om att snippan ändrar utseendet efter en förlossning inte behöver betyda någon förändring i funktion. Varken sig det kommer till sex eller kontinens.

Idag hoppas jag att peppa igång dig att till att inom en nära framtid ta fram den där spegeln och ta en riktigt titt.

Snippan efter förlossning

bäcken 004

Hur har din relation till din snippa förändrats under graviditet och efter förlossning? Berätta!

 

 

Comments (5)

Jag födde mitt första barn för bara några veckor sedan. Sprack en del lite här o där, fick en 2a gradens bristning. Nu till saken, blev rejält felsydd! Halva blygdläpparna har dom sytt in i hålet på mig plus all annan hud runtom hålet. Och hålet är liksom snett åt sidan på mig. Ser helt sjukt ut. Gör ont! Mår så dåligt över detta, kmr aldrig vilja visa mig igen, aldrig ha sex. Gråter hela tiden pga detta. Känns som att mitt liv är över.. är bara 20 år! Finns det något att göra? Eller är det sånthär man ska stå ut med efter att man fött barn? Vill vara anonym

Hej! Det låter som att du haft, och har, det jobbigt. Börja med att ring till förlossningssjukhuset eller din barnmorska och berätta om din upplevelse och att du är så ledsen. Någon måste kunna ta in dig på en undersökning! Om det verkligen är så galet som du upplever det just nu (en del saker snyggar liksom till sig av sig självt när svullnad går ner och så, så som det ser ut idag behöver inte slutresultatet vara) så kommer de kunna fixa till det vid behov. Men oftast behöver det gå en tid innan de kan sy om. Ring barnmorskan på måndag! Kram!

Alltså, det känns som att det finns något slags ideal hur en snippa ska se ut; typ rosa, nästan hårlös, inget som hänger, symmetrisk, och liksom ”liten”. Smulan liksom. Men var kommer det idealet från? Bilder på idealkroppar och idealansikten möter vi hela dagarna i reklam mm, men det är ju inte som att det sitter bilder på snippor i tunnelbanan? Det känns som att alla vet hur en snippa ”ska” se ut men jag inbillar mig att inte alla konsumerar porr? Eller?

Kan de ha att göra med att vi liksom har ett vitt/rosa petite-ideal för liksom allt?

Ja. Typ ända ner till fötterna… 🙁 Du är så klok.

Leave a comment

Privacy Preferences
When you visit our website, it may store information through your browser from specific services, usually in form of cookies. Here you can change your privacy preferences. Please note that blocking some types of cookies may impact your experience on our website and the services we offer.