Hoppa till innehåll
Hem » Flödet » Andorransk matvecka

Andorransk matvecka

Andorransk matvecka

Image result for andorra flagga

… Eller hur säger man, matvecka från Anodorra? Vi blev tvungna att googla Andorra när det kom upp som förslag för matveckan. Andorra är ett litet furstendöme som ligger granne med Spanien och Frankrike, och språket är katalanska. På wikipedia läser vi att ungefär en tredjedel av invåndarna i landet faktiskt är andorranska medborgare, det finns fler spanjoner i Andorra än andorrander. Det påverkar kanske matkulturen? Eller ja, inte för att vi vet hur unik andorransk matkultur är till att börja med. Vi väljer bort en köttsoppa som skulle innehålla många sorters olika kött, och en kaningryta. 

Här är våra utvalda recept:

  • Trinxat – Potatis, purjolök och bacon ihopstekt
  • Canneloni – Är inte säker på att detta recept är specifikt andorranskt, men canneloni står med på alla listor över typisk andorransk mat.
  • Torreznos de miel – låter som typ fattiga riddare när jag läser om det. Hittar inget sådant typiskt andorranskt recept, men detta får vara en ersättning.
  • Croques – Hittar inget andorranskt recept här heller, men det verkar vara som en croque monsieur
  • Stekt öring/laxfisk/vad vi får tag på med potatis och sås

Det var allt vi hittade, som vi också kan tänka oss att laga!

Den här veckan kräver ju också lite midsommarmat. Vi kommer fira med knytkalas med släkt och vänner och fokuserar på recept som kan bli en del av en buffé. Och som går att äta som gravid.

Och för att fylla ut till en hel veckomatsedel:

Rotsellerisoppa

 

 

 

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *