Nigeriansk matvecka
Den här veckan körde vi på en slumpgenerator för länder och fick fram fyra förslag: Sverige, Italien, Honduras och Nigeria. Sverige känns lite gjort, Italien har vi haft och Honduras kändes som lite för nära Barbados som vi precis avslutat. Så då fick valet bli Nigeria!
Vad vet vi om Nigeriansk mat? Inget! Enligt Wikipedia är det mycket långkok, ris, bönor och kött.
Det verkar finnas massor med grönsaksgrytor och sallader som innehåller löv och frukter som vi inte kan få tag på. Vi väljer också att inte äta så mycket ris som skulle vara autentiskt. Och vi vill heller inte fritera så mycket, så vi vet i förväg att recepten inte kommer bli autentiska.
Våra utvalda recept:
- Jollof Rice med kycklingdrumsticks och vitkålssallad
- Tomatgryta med mathavre och tonfisk istället för kött (och inte samma mängd).
- Bönsnacks med libabröd och grönsaker.
- Fisk som vi kommer servera med potatis.
- Veckans storsallad blir en nigeriansk vitkålssallad kanske utan ananas, för det är Mia inte så förtjust i.
Spännande!
Jag har just upptäckt Siri Barjes blogg. Proppfull av goda vegetariska recept och färdiga veckomenyer. Mums!