Hoppa till innehåll
Hem » Flödet » ”Matvecka” från Västsahara

“Matvecka” från Västsahara

  • av

Barnen är ibland obarmhärtiga när de ska välja matland. De har ingen känsla för vilka länder som går att hitta recept ifrån. Vissa länder verkar inte ha några matbloggare, liksom… Skämt åsido, det var _verkligen_ inte lätt att hitta mat från Västsahara. I ärlighetens namn kände jag inte ens till att det fanns ett land som heter Västsahara. Det kanske säger mer om min allmänbildning än om något annat, dock…

Bildresultat för Västsaharas flagga

Enligt Wikipedia är maten i Västsahara influerad av den gamla kolonialmakten Spanien samt grannlandet Marocko. Couscous och fisk verkar vara stort, och influenser från söder gör att man också äter en del jordnötter till maten. Kamel-, lamm- och getkött förekommer.

Det ENDA receptet vi hittar är dock en soppa med jordnötter och ananas. Vi är inte ens säkra på att den kommer från rätt land, det står ju “Saharan West African..” Men vi kan ju inte gärna strunta i länder för att vi inte hittar recept. Så här fick det bli nu. Den Västsahariska matveckan blir en dag kort.

Resten av veckan får vi fylla ut med annat. Och bra är kanske det, för vi ska ha en annan barnfamilj som övernattningsgäster i helgen. Det känns alltid lite knasigt att tvinga på andra barnfamiljer våra matexperiment.

Så resten av veckan blir:

Sallader till veckan blir förutom “vanliga grönsaker som barnen gillar” också test av en kålrotssallad (härifrån) och avokadosallad med svarta bönor.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *