Julklapparna är inte slut än!

Julklapparna är inte slut än!

Julafton och forskarkalendern må vara över för en här gången, men vi har fler julklappar i bakfickan!

Efter serien om elitidrottare som vi hade i september ramlade det in ett gäng kommentarer på här på bloggen. Ni ville höra riktiga historier, från elitidrottande kvinnor om deras egna erfarenheter. Såklart! Jag skickade ut ett gäng mejl och fick svar! Från Maria Rydqvist som sa att hon gärna ville dela med sig av sin historia, men inte hade tid att skriva.

Maria är tvåbarnsmamman som haft sina bästa karriärstoppar efter att hon fått barn. Jag fick förmånen att spendera en timme i telefon och fråga en massa spännande frågor. Jag är ingen van intervjuare och inte heller någon som med stor finess skriver ihop en bra artikel utifrån ett telefonsamtal. Men det andra halvan av den här mellandagsöverraskningen är resultatet av vårt timmeslånga samtal. Det är en oerhört spännande historia!

En annan som svarade var också Moa Hjelmer. Hon ville också gärna berätta! Jag ställde ett gäng frågor över mejl och hon tog på sig att svara i text. Först ut imorgon kommer alltså Moas berättelse, uppdelad i flera inlägg.

En annan slags blogginlägg

Det här är berättelser från väldigt vänliga och jag skulle ändå säga ”vanliga” människor. De har delat med sig av sina historier generöst och det framstår tydligt att de är väldigt vanliga mänskliga människor som möter utmaningar som alla vi andra. Samtidigt är det elitidrottare vi pratar om. De är inte vanliga. De kräver saker av sina kroppar som vi andra inte gör sådär till vardags, de har övat upp år av pannben, muskler och hjärtkapacitet utöver det vanliga.

Jämför inte

Jag har levt med de här berättelserna ett tag nu. Jag har blivit otroligt inspirerad och peppad och också utmanad. Utmanad både på hur jag ser på kvinnokroppens begränsningar, men också på hur jag ser på rådgivning och stöd till kvinnor postpartum.  Jag hoppas att fler blir inspirerade och fascinerade! Jag vet att den här bloggen har en massa läsare som på grund av diverse olika besvär som härstammar från graviditeter och förlossningar är hämmade till och med när det gäller vardagsaktiviteter och träning på motionärsnivå. Ta inte de här inläggen som en slags måttstock. Vi alla kämpar med olika utmaningar på olika områden. Vår mellandags-”treat” till er läsare är två otroligt härliga och positiva berättelser!

Leave a comment

Privacy Preferences
When you visit our website, it may store information through your browser from specific services, usually in form of cookies. Here you can change your privacy preferences. Please note that blocking some types of cookies may impact your experience on our website and the services we offer.