Hoppa till innehåll
Hem » Flödet » Matvecka från Nauru

Matvecka från Nauru

  • av
File:Flag of Nauru.svg

Maj var intensiv på många sätt för oss. Allt händer i maj, visst? Vi har båda haft rätt mycket jobb, barnen har haft aktiviteter och ja, ni vet. Livet. Vi har inte haft något matland på hela månaden och nu känner vi att det är dags igen! Vi använder ibland en slumpgenerator som plockar fram fyra alternativ. Den här gången valde Wilfred bland dessa, och valet föll på Nauru. Det verkar som att Nauru har typ samma matkultur som Kiribati.

Vi hittar detta om Nauru, härifrån:

They are unable to grow fresh vegetables so the diet is limited. Almost all food in Nauru is imported, except for fish, coconut and a few other items. Spam and Corned Beef are popular and they also eat a lot of rice. I struggled to find an authentic recipe for Nauru, so I decided to challenge my culinary skills by experimenting! I cooked yellowfin tuna (which is available in Nauru’s waters) with coconut, chilli flakes & lime. I served it as a canape to our guests and they thoroughly enjoyed it!! If anyone has any traditional Nauruan recipes, I’ll happily cook Nauru again.

Fler än oss som har svårt att hitta recept alltså.

Här är våra utvalda recept:

Kokospanerad fisk med mathavre och en kall sås.

Tonfisk-snittar

Jahapp….?

En del av grejen med att vi har mat-lands-teman är ju för att det ska bli lättare för oss att matplanera. Det här hjälper ju sådär… Nu har vi fått välja fritt utan sök-kriterier igen, det är alltid vårt svåraste. Det här planerar vi in nu:

Förutom mycket vegetarisk mat blir veckans storsallader en vitkålssallad och en broccolisallad.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *