Bäckenbottenutbildning.se

Det här är ett tipsinlägg om en grej som funnits i två år, men som är värd lite extra uppmärksamhet tycker jag. Ni har säkert sett att jag ibland använder denna som referens till en del påståenden? Bäckenbottenutbildning.se är en GULDGRUVA och jag önskar verkligen att fler, både vårdpersonal och patienter, hittade dit.

Bäckenbottenutbildning

Det ett webbutbildningsprogram för ökad kunskap inom svensk förlossningsvård om förlossningars påverkan på bäckenbottens strukturer. På backenbottenutbildning.se.

Här finns samlade rekommendationer som typ får mig att vilja gråta av glädje.

Bland annat detta:

Bäckenbottencentra med fysioterapeuter, läkare, barnmorskor och/ eller andra relevanta yrkesgrupper ska finnas tillgängliga i varje region för att ge kvinnor med förlossningsskador optimal bedömning och utredning.

Snälla, snälla kvinnosjukvårdssverige, kan ni bara ta och följa detta till punkt och pricka från och med nu? Tack på förhand.

Patientinformation

Det finns även en patientinformation som är superbra. Den finns på många olika språk, sprid den! Där står mycket matnyttigt!

Utbildningsprogrammet

Det här utbildningsprogrammet är så sjukt omfattande, tydligt, enkelt, lättförståeligt och bra. Det finns bakgrundsinfo om förlossningsbristningar, anatomi, och fysiologi. Där finns också förslag på organisation och ”vem gör vad”-rekommendationer. Det finns information och rekommendationer om att förebygga och behandla bristningar. De psykologiska aspekterna glöms inte bort heller. Och tydliga råd om uppföljning och framtida graviditeter och förlossningar. Det är _så_bra!

Kunskap är makt

Jag tror inte att det här programmet kommer förvandla hela kvinnosjukvården i en handvändning, även om jag hade önskat det. Men kunskap är makt. Och vi patienter kan sticka den här informationen i handen på våra vårdgivare kan de inte bara lägga huvudet på sned och säga ”men lilla gumman, det ääääär normalt att… (insert valfri yadayada)”. 

Önskar mig en certifiering

Jag hade önskat att de olika förlossningsklinikerna fick genomgå en certifiering för dessa kunskaper, så att man vet att de undersöker, syr och följer upp enligt konstens alla regler. (Då hade man ju också kunnat välja bort sjukhus som inte kan garantera samma kunskapsnivå hos sina anställda.)

Bra sökfunktion

Sidan har en bra sökfunktion och du kan ofta skriva in ett ord som du funderar kring och få fram bra resultat. Använd bäckenbottenutbildning ofta!

Mer läsning på bakingbabies

Att undvika och förebygga förlossningsskador

Previous

Next

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *