Matvecka från Moçambique

Flag of Mozambique.svg

Vi har haft många matländer och temaveckor nu. Det händer numera ganska ofta att vi har länder där vi bara hittar ett eller två recept som vi är beredda att laga/äta. Men Moçambique var unikt i sitt slag, eftersom vi hittade google-sida upp och google-sida ner med EN maträtt. Ett räk-recept i olika variationer. Vi äter den med pasta, så kommer barnen åtminstone äta pastan. Varför vill våra barn inte äta skaldjur??

Efter mycket letande har vi hittat en piri-piri-kyckling också. Den tar vi med mathavre.

Okej, vad ska vi äta mer då?

Det har ju varit den återkommande frågan hela sommaren… Nu kan vi visserligen litegrann välja mat utifrån vad vi skördar på lotten.

Vad ska ni äta i veckan?

Eller har du någon mat-erfarenhet från Moçambique som du kan dela med dig av?

Comments (1)

Matapa är en höjdare. 🙂 Görs på kassavablad i orginal men blir gott på spenat. Googlat recept: http://www.alltdubehover.nu/matapa/

Leave a comment

Privacy Preferences
When you visit our website, it may store information through your browser from specific services, usually in form of cookies. Here you can change your privacy preferences. Please note that blocking some types of cookies may impact your experience on our website and the services we offer.