Okej, matlandsresan tar oss till Brunei.
- Vegonudlar
- Kyckling kurma med bulgur
- Malu Abulthiyal med rostad potatis
- Tjockpannkaka Brunei style
Det här är mat som känns både lik det vi åt från Malaysia, och också lite lik det vi är vana från Sri Lanka. Det blir nog gott!
Andra rätter i veckan:
- Morotssoppa
- Fredagstacos svennestyle
- Kronärtskockspasta
Ge oss inspo till din bästa vardagsmat, gärna vego!!
Avocadopasta, borsjtjsoppa och har man dåligt med tid och ork så äter man köpta spenatplättar. Helst med grynost (keso i Sverige?) och hemlagad äppelmos!
Älskar detta recept! Aubergine med massa vitlök och örter:
https://www.theguardian.com/lifeandstyle/2010/oct/23/aubergine-with-herbs-recipe-ottolenghi
Kan ätas som sallad eller tillbehör till vegetariska biffar eller fisk gärna med yoghurtsås. Med krossad/tärnad potatis i blir det en potatissallad. Gör i förväg och ät kall. Eller varm nygjord.
Vi har två kokböcker som vi väljer recept från varje vecka, båda helt vego. Och våra barn gillar också maten vilket är ett sort plus! Så kolla in Mera vego och Plåtmat om ni inte redan gjort det.