Matvecka från Sudan

Länder som är i kris och krig är sällan sådär superfrestande att välja till matvecko-länder vid första tanken. Jag har ingen relation till Sudan, mer än typ det som jag sett i media och det är ju typ tältläger, kris och svält. Jag menar alltså inget illa, men om du själv hade fått välja en veckomeny från typ Thailand eller Sudan, så tror jag att de flesta hade valt Thailand. Känd och god matkultur versus okänd. I alla fall!

Nu är det dags att äta mat från Sudan!

Sudan är vårt 84:e land i ordningen, och våra utvalda recept blev följande

Det fanns många grytor och grönsaksdipper och grejer som verkar jättehärliga. Det är tre saker som gör att vi inte väljer dem:

  1. Vi tycker ofta att det inte är jättegott med jordnötsbaserade såser/grytor så en del går bort av den anledningen
  2. Barnen är inte så stora på såser/grytor överhuvudtaget just nu, och det känns slöseri att göra typ mer avancerade köttgrytor som halva familjen inte äter
  3. Många recept hade spenat som en viktig ingrediens, och det går ju inte för Waldo att äta

Så resten av veckan får fyllas ut:

Tack för alla era tips på senaste matinlägget! Vi ska spana in alla dem nästa gång fantasin tryter här hemma.

Vi har en zucchini som håller på att växa till sig på lotten och vi ser fram emot att göra detta recept igen, det är SÅ GOTT!

Leave a comment

Privacy Preferences
When you visit our website, it may store information through your browser from specific services, usually in form of cookies. Here you can change your privacy preferences. Please note that blocking some types of cookies may impact your experience on our website and the services we offer.