Hoppa till innehåll
Hem » Flödet » Insikter om mödra- och förlossningsvård

Insikter om mödra- och förlossningsvård

När jag jobbade lite för Sveriges Kommuner och Landsting under en period så kom jag i kontakt med ett gäng i Västra Götalandsregionen som jobbade med ett spännande projekt. Jag tänkte idag lite kort presentera deras material och sedan allra mest länka er vidare till materialet. Det är SÅ BRA.

Här är en hälsning från Julia som jobbat med detta:

Här är ett material som bygger på 12 intervjuer med kvinnor bär på upplevelsen av en förlossningsskada, att vårdas för skadan och leva med erfarenheten. Materialet är framtaget av en grupp anställda i Västra Götalandsregionen som arbetar med att involvera patienter, närstående och personal i utvecklingen av vården. Att specifikt förstå kvinnornas upplevelser kring just förlossningsskador och vården efterfrågades av ett sjukhus i regionen, men vi valde att intervjua brett över regionen och sammanställa ett material som är tillgängligt för många, i regionen, men också nationellt. De som vi intervjuat har inte bara generöst delat sin berättelse och fört fram förbättringsförslag, utan flera har också bidragit genom läsa, ge feedback och utveckla resonemang. Dessutom har en utvecklingsbarnmorska som arbetar med förbättring av vården kring bäckenbottenproblem läst med “vårdglasögon”. Ett samarbete helt enkelt. Om någon som på något vis varit med i arbetet läser detta, stort tack! 

Vi hoppas det kan inspirera, starta diskussioner och förbättring i kvinnosjukvården. Om du har frågor eller funderingar får du gärna kontakta projektledare Agneta Patriksson på agneta.patriksson@vgregion.se

Här finns materialet!

In och läs, jag lovar att det är givande!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *