Föreläsningar jag inte hållit under våren

I vintras skrev jag ett inlägg där jag berättade om de olika föreläsningar jag haft under hösten. Detta inlägg kan du läsa här. Jag hade föreställt mig att jag skulle skriva ett motsvarande inlägg nu. Det är kul för mig att sammanställa och tänka tillbaks. Men jag tror också att det kanske är roligt för er läsare också att veta mer om vad jag gör?

Grejen med denna vår som präglats av Covid-19 är ju att mycket inte riktigt blivit som planerat. Häng med nu, för nu blir det en något rörig genomgång!

fysiska föreläsningar som hann bli av:

Terminens första föreläsning i januari handlade om ”Hälsofrämjande och sjukdomsförebyggande arbete” och rent konkret om fysisk aktivitet för gravida och postgavida. Om vad vi vet, vad vi har forskning för och vad vi inte har på fötterna för att påstå. Det var för ST-läkare i gynekologi och obstetrik och var en oerhört rolig föreläsning, både att förbereda och att hålla.

I januari åkte jag också till Västerås och pratade fysioterapeutstudenter om bäckenbotten, bäckenleder och kvinnohälsa i stort. Så otroligt roligt att få möta blivande kollegor och höra deras hunger och intresse för kvinnohälsa. Ger så gott hopp om framtiden!

I februari hade jag en av de föreläsningar/uppdrag jag genom alla tider varit mest nervös för. Det var en föreläsning om bäckenbottenhälsa för personer på Friskis och Svettis, men innehöll också att jag ledde en timmes gruppträning efteråt! Sååå roligt var det. Och så pirrigt.

Den sista fysiska föreläsningen jag gjorde var i Göteborg och handlade om bäckenbottens funktion och inkontinens – för förskrivare av inkontinenshjälpmedel. Det var oerhört roligt att få prata inför denna grupp!

Fysiska föreläsningar på distans

En föreläsning som skulle varit fysisk men som blev webbföreläsning var denna ”En hållbar kropp efter barnafödandet”.

Samma gällde min medverkan på distrikssjuksköterskeutbildningen – om bäckenbotten, bäckebottenträning och inkontinens. Den hölls via deras webbportal.

Föreläsningar som inte alls blev av

Två dagar i maj skulle jag åkt till två olika städer i Sverige och pratat om patientsperspektivet på förlossningsvård. Jag skulle ha tagit avstamp i debatten kring hastaggen ”allt ser fint ut” och hade så oroligt mycket spännande tankar kring dessa föreläsningar. Dessa blev inställda med så lång varsel att jag inte ens hann bli klar med förberedelserna. Skönt på sitt sätt att jag slapp lägga massor av tid på det i onödan, men jag hade så gärna tänkt vidare kring ämnet!

I april skulle jag också gästat en utbildningsdag för doulor och pratat om förlossningsskador. Jag hade också sett fram emot detta väldigt mycket, både föreläsningen som sådan men också att få träffa dem. Så tråkigt!

Vid två olika tillfällen skulle jag också åkt till olika städer och sammanhang och föreläst för fysioterapeuter om fysioterapi inom kvinnohälsa. Den ena med mer fokus på bäckenbotten och den andra med mer fokus på graviditetsrelaterad bäckensmärta. Det är också en sorg när det inte blir av! Min egen yrkeskårs vidareutveckling inom området ligger mig så varmt om hjärtat.

2-3 andra uppdrag har också ställts in. En annan föreläsning, en dag jag skulle medverkat i en arbetsgrupp på en konferens och en dag när jag skulle varit del av ett seminarium.

Webbföreläsningar:

Det jag skapat och gjort egna webbföreläsningar om är ”Träning under och efter graviditet” och ”Rehab efter förlossningsskador eller omoperation av skador”. Jag och min kollega Emma har också gjort vår kejsarsnittskola till en webbföreläsning.

Previous

Next

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *