Ansök till forskarkalendern

I flera år har vi haft forskarkalender i december här på Bakingbabies. Varje år har ungefär 20 olika forskare med olika slags igång till kvinnohälsa bidragit med gästblogginlägg där de berättar om sin forskning, sina utmaningar och passioner. Det här är ett sätt för dig som forskare att med dina egna ord få sprida kunskap om din forskning till en stor läsekrets. Vi hjälper vid behov till med att ”blogganpassa” texten med publicerar inget utan ditt godkännande.

Om Bakingbabies

Bakingbabies är Sveriges största blogg (oss veterligen) om kvinnohälsa med mellan 70-80.000 unika läsare i månaden. Vi som driver Bakingbabies är Mia och Joseph Fernando. Joseph är sidekick och teknisk support och dyker oftare upp på vårt instagramkonto än här på bloggen. Mia är specialistfysioterapeut inom obstetrik, gynekologi och urologi och blev 2017 utnämnd till årets fysioterapeut.

Vad behöver vi?

Du behöver vara just akademisk forskare med någon slags anknytning till kvinnohälsa i ditt forskningsområde. Texten du bidrar med behöver inte vara vetenskapligt skriven, utan får gärna vara mer personlig och berättande. Vill man styrka sitt inlägg med referenser, länkar eller klipp så funkar det absolut. Texterna är lagom om de är 1-2 A4 sidor vanlig text i Word. Texten får gärna sluta med praktiska råd, tips eller uppmaningar. Vill man passa på att rekrytera deltagare till pågående studier är det också välkommet.

Fundera på saken och sprid gärna!

Det är långt kvar till jul, men alla inblandade tenderar att ha mycket att göra. För att få ordning på alla texter och få in dem i en bra ordning behöver vi också ha en deadline på mitten av november.

Vill du vara med?

Skriv ett mejl till info@bakingbabies.se och berätta kort om dig själv och din forskning.

Om inte, vill du tipsa om någon annan som kan tänkas vilja vara med?

Vill du botanisera lite bland tidigare års bidrag till forskarkalendern? Här hittar du dem!

Previous

Next

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *