Matvecka från St Lucia

Saint Lucia flag package - Country flags

Ju fler länder vi ätit ifrån, desto mindre länder har vi kvar. Jag menar såklart också färre, men jag menar också mindre. Det har liksom fallit sig mer naturligt att börja med de större och mer kända länderna i världen. Vi brukar ju antingen låta barnen välja eller låta en slumpgenerator ta fram fyra alternativ till oss. Nu kom den med fyra förslag, och St Lucia var den enda av dem vi inte ätit ifrån redan. St Lucia är en ö i Västindien och ön är ungefär lika stor som Bornholm. Redan i förväg gissade vi att vi inte skulle hitta recept därifrån som räcker en vecka. Vi hittade tre recept:

Callaloo soup (vi får göra med spenat)

Currykyckling med ris

Pepperpot stew med potatismos

Resten av veckan får vi äta:

Lördagsgröt med efterföljande Mello-småplock (massor med grönsaker, ost, snacks och någon chark framför TV:n)

Dilliga fiskbiffar med hamburgerbröd

Pannkakor

Belugabolognese

Leave a comment

Integritets Preferens
When you visit our website, it may store information through your browser from specific services, usually in form of cookies. Here you can change your privacy preferences. Please note that blocking some types of cookies may impact your experience on our website and the services we offer.