Hoppa till innehåll
Hem » Rehab efter hysterektomi

Rehab efter hysterektomi

Aktuell status
Ej anmäld
Pris
1 400,00 kr
Kom igång
eller
fit athlete during training on running track

Rehab efter hysterektomi – hur gör man?

Den här kursen riktar sig till dig som ska genomgå eller nyss genomgått en hysterektomi. Det är ett träningsprogram som följer dig under vecka 1-12 efter operationen med varsam, men successivt stegrad träning. I början är det försiktiga rehabövningar – det vill säga fokus på blodcirkulation och läkning. Över veckornas gång blir det tuffare övningar och mot slutet mer “riktig träning”. Syftet är att du efter läktiden på tre månader ska kunna vara tillbaka på helt vanlig träning, på en helt vanlig “frisk” nivå.

Den innehåller också generaliserad info om ingreppen och en generell läkning. Har du fått individuell info från din läkare som är annorlunda än detta generella upplägg ska du naturligtvis i första hand lyssna på detta. Det finns en guide för hur du gör anpassningar av kursens upplägg efter dina individuella förutsättningar.

Vem har gjort rehabprogrammet?

Mitt namn är Mia Fernando och jag är specialistfysioterapeut inom obstetrik, gynekologi och urologi. Programmet är baserat på min yrkeserfarenhet och på vetenskaplig grund, så långt det finns.

Du kan bli stark

Rehab och återtag av stegrad fysisk aktivitet efter hysterektomi kan vara en ganska långsam process. Kroppen går igenom förändringar och läkning och det kan tid att hitta hem i det nya. Det innebär inte alls att något i slutänden kommer vara sämre än förut, troligen bättre. Men också annorlunda. Kursen är tänkt som en hand som håller dig genom de första månadernas återhämtning.

Kortare gratis läsning om ämnet finns också i en inläggsserie med start här.

Kurs innehåll

Expandera alla
Avsnitt innehåll
0% slutfört 0/1 Steps
Avsnitt innehåll
0% slutfört 0/1 Steps
Avsnitt innehåll
0% slutfört 0/1 Steps
1 av 2